Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da ga raduje današnja pobeda nad Izraelom i da će naredna utakmica protiv Rusije mnogo toga pokazati.

-Pobedili smo i to raduje. Najvažnije je pobediti ekipe koje su kvaliteta sličnog tebi. Ove pripremne utakmice smo bazirani na radu na treninzima i onim što bi selektor hteo da vidi od nas. Naredna utakmica će pokazati koliko smo spremni za kvalifikacije – rekao je Ivanović novinarima posle utakmice.

Srbija je sa 3:1 pobedila Izrael u prijateljskoj utakmici i tako zabeležila i drugi trijumf od kada je Muslin preuzeo mesto selektora reprezentacije.

Povezana vest:  Srbija napredovala za dve pozicije, 54. na listi Fifa

Naredni protivnik biće Rusija, kojoj će to biti generalna proba pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

-Rusija je ozbiljna reprezentacija, ekipa koja ima kontinuitet, mnogo kvalitetnih igrača. To će im biti generalna proba za Evropsko prvenstvo, tako da nas očekuje jako teška utakmica, da vidimo gde smo u odnosu na jednu od najboljih ekipa u Evropi – kazao je Ivanović.

Fudbaler engleskog Čelsija je rekao da je srećan zbog gola protiv Izraela, što mu je bio 11. pogodak u dresu reprezentacije.

Povezana vest:  Zvezda igra protiv Radničkog, Partizan u Kruševcu

Luka Milivojević je istakao da mu je drago zbog nove pobede.

-Na ovom nivou nema prijateljskih utakmica. Jednom smo se opekli, protiv Češke. Želim da zahvalim publici, koja nas je podržala u velikom broju – rekao je Milivojević.

Prema njegovim rečima, cilj mu je da se nametne selektoru i da da sve od sebe i da je na selektoru izbor ko će igrati u kvalifikacijama. „To nije do mene“, dodao je Milivojević.

Aleksandar Mitrović je kazao da je pobeda bitna zbog atmosfere u ekipi.

Povezana vest:  Sutra vanredna sednica Upravnog odbora Crvene zvezde

-Nova je taktika, mnogo novih igrača i bitno je zbog atmosfere u timu da smo dobili dve utakmice zaredom. Sada idemo na pobedu i protiv Rusije – kazao je Mitrović.

Napadač Njukasla je dobio posebne ovacije novosadske publike.

-Uvek je lepo kada te ljudi vole, kada ti skandiraju. Lepo je kada dođeš kući i kada igraš za svoju zemlju. Zaista je lep osećaj – rekao je Mitrović.

Srbija će sledeću utakmicu igrati protiv Rusije 5. juna u Monaku.