Fudbaler Mančester junajteda Kris Smoling rekao je da mu je igranje sa nekadašnjim srpskim štoperom Nemanjom Vidićem bilo veliko iskustvo, a da saveti koje je dobio od njega nemaju cenu.

Smoling je pred pripreme sa reprezentacijom Engleske razgovarao za klupski list Junajted rivju (United Review)

-Vida je jednostavno voleo da igra odbranu. Mnogo se priča o glamuroznijoj strani fudbala i atraktivnim igračima, ali niko ne može da se poredi sa nekim kao što je Vida, koji je bio dominantna i agresivna pojava u zadnjoj liniji, koja samo hoće da spreči golove. To je ono što mi kao defanzivci treba da radimo i on je uvek bio fokusiran na to – rekao je Smoling, takođe štoper.

Povezana vest:  Australija želi organizaciju SP, umesto Katara

Smoling je među mnogim Vidićevim kvalitetima istakao da je bio vrhunski vođa i da je imao pojavu.

-Siguran sam da bi se igrači uplašili kada bi pre utakmice videli njegovo ime na spisku. On je ulivao taj strah koji ga je učinio važnim faktorom za nas. Njegova agresija je verovatno najvažnija stvar koju sam ‘pokupio’ od njega. Bez obzira da li je da li je trening ili utakmica niko nije želeo da igra protiv Vide jer on nije oklevao da vas šutne uz loptu ako će to doneti pobedu. Svakoga dana je bio posvećen – rekao je Smoling.

Povezana vest:  Džeko potpisuje za Mančester Siti

Iskustvo igranja sa Vidićem mnogo je pomoglo Smolingu u razvoju.

-Igranje uz njega je sjajno iskustvo. Njegova agresivnost i dominacija u utakmicama su nešto što uvek želim da imam u svojoj igri. To što sam učio uz jednog od najvećih defanzivaca ovog kluba o obe te stvari je briljantno. Uvek mi je pomagao i uvek me je gurao da budem bolji. Nikada nije bio zadovoljan, uvek je hteo da bude bolji – objasnio je mladi štoper.

-Razgovori sa njim, na terenu i van njega, bili su neprocenjivi. Komunikacija je ključ za njegovo partnerstvo sa Riom (Ferdinandom), a i za svako defanzivno partnerstvo. Vida mi je uvek to naglašavao. Nije samo u odbrani bio veliki, pošto je umeo da postiže i važne golove posle prekida, a to je nešto što ja želim da razvijem kod sebe – dodao je Smoling.

Povezana vest:  Adžić: Kadu ostaje na Marakani!

Reprezentativac Engleske nije oklevao da Nemanju Vidića proglasi jednom od legendi Mančester junateda.

-Njegov doprinos Junajtedu je nešto o čemu će se pričati u godinama koje dolaze i s pravom će ostati upisan kao legenda kluba. Kad god je izlazio na teren, vodio nas je primerom. Bio je pravi štoper na koga svi mi defanzivci treba da se ugledamo – rekao je Smoling.