Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da izgradnja stadiona za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji ide po planu, uprkos nedavnim izveštajima o kašnjenju i uvećanju troškova.

Od 12 stadiona na kojima će se igrati utakmice na Mundijalu 2018. godine, na devet je preostalo da se obave značajni građevinski radovi.

-Pripreme za Svetsko prvenstvo su u punom jeku. Sve što su obećali izvođači, a u šta su uvereni, je da će u skladu sa obavezama na vreme završiti objekte – rekao je Putin.

Povezana vest:  Bajern ubedljiv, pobede Šalkea i Borusije iz Dortmunda

Gradske vlasti Sankt Peterburga su ranije danas uvećali budžet za Svetsko prvenstvo za 12 odsto, na 4,3 milijarde rubalja (64 miliona dolara). Stadion je trebalo da bude otvoren 2008. godine, ali je u više navrata to odlagano zbog promene dizajna i uvećanja troškova.

Predsednik Organizacionog komiteta Svetskog prvenstva 2018. godine Aleksej Sorokin nije želeo da komentariše navode o odlaganju.

Povezana vest:  Rednap: Izbor Mojesa pravi potez

-Za Međunarodnu fudbalsku federaciju (Fifa) je najvažnije da stadion bude spreman. Biće spreman do kraja godine – rekao je Sorokin.

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je prošlog meseca da su zaustavljeni radovi na stadionu u Samari zbog sukoba sa građevinskom firmom. Regionalni mnistar sporta Samare je to negirao prošle nedelje. Predsednik Fife Đani Infantino rekao je danas da je Rusija na dobrom putu, uprkos finansijskim teškoćama.

Povezana vest:  Venger: Moj posao u Arsenalu je siguran

-Dobili smo garancije da će radovi biti obavljeni kako je ranije obećano – rekao je Infantino i dodao da će Svetsko prvenstvo ojačati ekonomiju. Putin i Infantino su održali govore u Moskvi, gde je danas počeo odabir 15.000 volontera za Svetsko prvenstvo 2018. godine i 5.000 za Kup konfederacija koji će se održati sledeće godine.