Petrović o prvom delu sezone

pizon_crvena_zvezdaTrener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović istakao je da je zadovoljan osvajanjem titule jesenjeg šampiona Srbije, kao i atmosferom i radom u ekipi, ali je i priznao da se pribojava nastavka sezone.

-Ja sam fudbaler i znam da se oklizneš kad misliš da nećeš. Zato sam uvek oprezan, uvek se plašim. Tako mi je uvek bilo dobro – kazao je Petrović na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je govorio o proteklih šest meseci u kojima je predvodio Zvezdu.

-Ne volim da hvalim dok se posao ne završi. Sada nije vreme za radovanje. Ali zadovoljan sam. Igrali smo dopadljivo, momci su pokazali da imaju budućnost… Zadovoljan sam i atmosferom i time što su shvatili da radom mogu do rezultata. Napravila se homogena sredina kojom nadoknađujemo nedostatke – naveo je Petrović.

Nisu, međutim, svi igrači oduševili Petrovića.

-Dešava se da igrač vežba, da sluša, ali da ne shvata šta radi. Da su neki od njih odmah kapirali još više bi napredovali. Ali dobro, zato je i treneru potrebno vreme – kazao je Petrović, koji se još početkom sezone odrekao Igora Burzanovića, dok je 21 – godišnji Nemanja Nikolić u drugom planu.

Povezana vest:  Del Pjero neće u penziju

-Burzanović je želeo da radi ono što on misli da treba, a ne ono što mu ja kažem… Nikolić je morao više da da. On igra mnogo fino, gospodski, a nema godine za to. Ali to je dobronamerna kritika. Može on, ima dobar šut, pregled igre – ocenio je Petrović.

Brazilac Kadu bio je žrtva taktike trenera Zvezde da igra sa dvojicom napadača i isturenim kapitenom Nikolom Lazetićem na krilu.

-Kadu je tehički izvanredan, ali mi smo igrali pod velikim opterećenjem. Svaka utakmica je bila izuzetno bitna. Opredelio sam se za taktiku sa dva špica i Lazetića, jer imamo tri sjajna napadača. Kadu je posle imao fizičke probleme, a tim koji pobeđuje se ne menja – pojasnio je Petrović i dodao da je Kadu igrač za dobar teren na kome lopta glatko ide, što u Srbiji često nije slučaj.

Mnogo više je, ipak, bilo pozitivnih utisaka.

-Pavle Ninkov i Lazetić su me na početku zadovoljili. Kada se Lazetić povredio, to se osetilo i kod Ninkova. Slavoljub Đorđević je bio standardan, Savio je najviše napredovao, nije propustio nijedan trening kao neki, sve ga je interesovalo. Napredovao je i Marko Blažić. Svi oni mogu i više – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Remi Svonsija i Hala

Pojedini igrači nisu dobili šansu da prikažu šta znaju, pa će u januaru verovatno napustiti ekipu ili biti poslati na kaljenje u neki slabiji klub. Petrović je naveo da će Zvezda verovatno ostati bez Đorđa Tutorića, Branimira Subašića i Ognjena Vranješa, dok će mladi Nenad Srećković i Marko Nikolić na kaljenje.

Nemanja Obrić će ostati, iako nije dobijao mnogo prilika.

-On je vrlo talentovan, ali voli malo više da se zabavlja. On je tip igrača za koga radi cela ekipa, a mi nemamo takav tim –  kazao je Petrović, koji će u januarskom prelaznom roku možda biti prinuđen da pronađe načina da zameni Ninkova, Vladimira Bogdanovića i Slavka Perovića, koji bi mogli da odu u inostranstvo.

-Bilo bi nezgodno za nas, jer smo akumulirali šest meseci zajedničkog rada. Ali svi znamo kako se u Srbiji preživljava – ocenio je trener Zvezde. – Nama, s druge strane, treba vezni igrač koji može da obavlja defanzivne zadatke, ali i da proigra napadača. Treba nam i jedan ili čak i dva krilna igrača, kao i beka. Moramo da razmišljamo i o sledećoj sezoni i učešću na evropskoj sceni.

Povezana vest:  Smiljanić sledeće dve sezone u Partizanu

Petrović je, takođe, naglasio da nema nameru da traži platu višu od 5.000 evra koliko trenutno zarađuje u Zvezdi, već da ga zanimaju samo dešavanja na terenu. Upravo zato su ga i zabolele medijske kritike, pa i spekulacije o njegovoj navodnoj smeni.

-Kada sam preuzimao Zvezdu uopšte nisam razmišljao i tek nedavno sam počeo, posle tih vaših priča o smeni. Naježio sam se. Šta bi bilo da smo više gubili, a mogli smo. Verovatno bih doživeo dva infarkta. Možda bi me i obesili. A nisam to zasluzzio – rekao je slavna Zvezdina zvezda. – Kritikovali ste me što igram sa pet štopera kada čuvam rezultat, a ja to nisam izmislio, nego video od Milana. A naša liga je izjednačena, sa svima se mučimo… Nemamo iskustvo da igramo nonšalantno pri vođstvu. Pa i naša reprezentacija, u kojoj su sve vanzemaljci, mučila se sa Francuskom, a imala je vošstvo i igrača više… Nama nedostaju velike utakmice, u njima smo izgoreli.