Takeshi_Okada_slektor_japanSP JUŽNA AFRIKA

 

Japanci kolektivnom igrom do pobede

 

Strelac pobedonosnog gola za reprezentaciju Japana u meču protiv Kameruna Keisuke Honda ocenio je da njegova ekipa nije igrala dobro kao što bi trebalo na Svetskom prvenstvu ali da je kolektivnim zalaganjem uspela da osvoji tri boda.

-Nisam zadovoljan kako je naš tim igrao. Ali naša snaga je u tome što smo ostvarili dobar rezultat i pored loše igre. Odbrambenom igrom uspeli smo da stignemo do pobede, a na momente smo imali i dosta sreće – rekao je Honda posle meča u kojem je Japan pobedio Kamerun sa 1:0.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Navijači Rada tražili odlazak trenera Slavka Petrovića

Selektor fudbalske reprezentacije Japana Takeši Okada je ocenio da je ekipa Kameruna tehnički veoma dobra i da je njegov tim uspeo da pobedi u veoma teškom mecu.

-Rekao sam igračim da ne treba da se samo brane već da treba i da napadnu. Imali smo periode utakmice kada smo bili pod velikim pritiskom, ali smo ipak uspeli da postignemo dobar rezultat – rekao je on.

Povezana vest:  Advokat: Ukoliko je Džonson u redu, biće u ekipi

Okada je izrazio očekivanje da će njegovi igrači u narednim utakmicama ostvariti napredak u igri i dodao da je za eventualni plasman u drugu fazu takmičenja veoma važno kakav će rezultat postići u narednoj utakmici.

Golman Japana Eidži Kavašima je rekao da je po završetku utakmice osećao veliko olakšanje jer Kamerun ima odlične igrače koje je bilo teško zaustaviti.

Povezana vest:  Milojević: Bili smo raspoloženi, generalno sam zadovoljan

-U poslednjih 20 minuta znao sam da ću biti pod velikim pritiskom – rekao je Kavašima.