mario_gomez

Mario Gomez bogatiji svakim novim golom

Bajernov napadač Mario Gomez ove sezone nemilice para suparničke mreže. U 29 utakmica za bavarski klub u svim takmičenjima postigao je čak 25 pogodaka.

Osim što svojim golovima drži ove sezone slabi Bajern u trci za Ligu šampiona, Gomez je podebljao i svoj bankovni račun. Naime, kako piše Bild, nemački 25-godišnji reprezentativac ima ugovor s proizvođačem sportske opreme Pumom u kojem postoji klauzula o dodatnim premijama ukoliko u sezoni postigne više od 20 pogodaka u službenim utakmicama.

Povezana vest:  Stanković završio sezonu, ide na operaciju Ahilove tetive

-Mario Gomez, kao i većina Puminih sportista, ima ugovor u koji je ugrađena klauzula o njegovim rezultatima. To znači da može zaraditi više novca ukoliko postigne određeni rezultat – priznao je predstavnik Pume Helmut Fišer.

U prevodu: što više golova postigne, više će novca sesti na njegov račun. A dodatan iznos će zaraditi i ukoliko sezonu završi kao prvi strelac Bundeslige, što trenutno i jeste. Bild, tako, piše kako bi sa svim bonusima ove godine Bajernov fudbaler od Pume mogao dobiti dodatnih milion evra.

Povezana vest:  Sportski savez Srbije: Huligani nisu potrebni srpskom sportu