xavi_hernandez_barcelona_fcStrašna Barselona petardom pokazala Realu ko je trenutno jači

 

U utakmici svih utakmica, okršaju istinskih rivala, Barselona je savladala Real Madrid na stadionu Nou Kamp sa 5:0 čime je izborila prvo mesto na tabeli i tako povećala svoje šanse za osvajanjem šampionske titule.

Barselona je utakmicu u potpunosti odigrala u svom stilu. Na terenu su bili smireni, veći deo susreta su držali loptu u svom posedu, ozbiljno preteći Ikeru Kasiljasu.

Povezana vest:  UEFA odbila žalbe, Srbija ostaje bez tri boda

Iako su igrači „Blaugrane“ najavljivali ofanzivu od samog početka, bilo je teško verovati da će već u 18 minuta meča postići dva gola.

Ćavi se u 10. minuti odlično snašao i sa nekoliko metara pogodio mrežu nemoćnog Kasiljasa za eksploziju veselja na Nou Kampu.

Tek što je Realova mreža prestala da se trese na scenu je stupio David Vilja, veliko ovogodišnje pojačanje tima iz Katalonije. Odlično je odigrao na levoj strani odakle je ubacio loptu u peterac gde se najbolje snašao Pedro i postigao gol za velikih 2:0.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Navijači dočekali ekipu Intera

U drugom poluvremenu na scenu su stupili Mesi i Vilja. Prvi je asistirao, a drugi rutinski pogađao za uverljivu pobedu Barselone.

U 55. minuti Mesi je prvi put asistirao, a Vilja rutinskim golom pokazao da je veliko pojačanje za Gvardiolin tim.

Tri minute nakon toga ponovo su u istim ulogama bili Argentinac i Španac. Nakon još jedne odlične akcije i asistencije Mesija Vilja je ponovo pogodio.

Povezana vest:  Mančester junajted bolji od Totenhema u derbiju kola

U sudijskoj nadonkadi tačku na i velike pobede stavio je Jefrean koji je ušao nekoliko minuta ranije.

Igrači Reala nisu baš najbolje podnosili Barseloninu dominaciju pa je čak sedam igrača dobilo žuti karton, a na kraju meča je isključen Serđio Ramos zbog udaranja saigrača iz reprezentacije Pujola.