Golman fudbalske reprezentacije Hrvatske Danijel Subašić rekao je danas da je Turska ima dobru ekipu i istakao da je sigurno neće podceniti.

-Najvažnije je da dobro radimo i da smo zdravi. Bio sam na dva velika takmičenja na klupi i sada se nadam da ću braniti. Sve je odlično i čekamo utakmicu s Turskom – rekao je Subašić, koji već nekoliko sezona brani za Monako, pa će šampionat Evrope „odraditi“ na poznatom terenu.

-Meni je lepo igrati u Francuskoj, a na Parku prinčeva još nisam nikada izgubio i nadam se neću ni sada – dodao je Subašić, prenela je Hina.

Povezana vest:  Tevez: Bio bih srećan i na klupi Argentine

Fudbaleri Hrvatske Evropsko prvenstvo počinju utakmicom protiv Turske, koja je na programu u nedelju od 15.00.

-Poštujem sve ekipe i sve igrače i sigurno da je Turska dobra reprezentacija. Čvrsti su, jaki i nikoga nećemo podceniti… Imamo igrače koji igraju u vrhunskim klubovima, koji su dokazali da su i sami vrhunski igrači. Protivnici bi trebalo da se prilagođavaju nama, selektor to od nas traži i to treba da radimo – rekao je Subašić. Napadač Juventusa Mario Mandžukić rekao je da će svaka utakmica na Evropskom prvenstvu biti teška, ali je dodao da i njegova ekipa ima svoje adute.

Povezana vest:  Sukob policije i navijača PAOK-a u Solunu

-Naši aduti moraju biti srce, borbenost i trčanje. Budemo li to imali, biće nam puno lakše da pobeđujemo. Uvek je lepo otvoriti takmičenje pobedom, tada poraste samopouzdanje, a jako respektujem Tursku. Oni su fanatični na terenu, ali svesni smo svojih kvaliteta. Međutim, te kvalitete s papira moramo preneti na teren i budemo li svi kao jedan uveren sam da možemo pobijediti. Sviđa mi se što selektor misli da moramo više da gledamo šta mi možemo dobro da uradio nego što može protivnik – rekao je Mandžukić. Nakon Turske, Hrvatska će u drugom kolu Grupe D igrati Češke, a u poslednjem protiv Španije.

Povezana vest:  Startovala četvrta sezona Sosijete Ženeral superlige