Selektor rukometne reprezentacije Dejan Perić rekao je danas da njegova ekipa želi da nametne svoju igru selekciji Mađarske u predstojećem meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Francuskoj.

-Želimo da, kada počne duel, pariramo na pravi način Mađarima i utičemo našim taktičkim zamislima na njih, da jednostavno nametnemo svoju igru. Postoji veliki motiv kod svih nas i želja da ovu akciju završimo na najbolji mogući način, a to je jednostavno produkt i radne atmosfere i našeg tima koji ima veliku želju da ispuni zacrtane zadatke – rekao je Perić.

Povezana vest:  SUPERLIGA ŽENE, Katarina Krpež: Bićemo šampioni

Prvi meč baraža između Srbije i Mađarske igra se u petak u Kraljevu.

-Radi se o ekipi koja je sastavljena od igrača iz dva mađarska kluba. Vode ih španski treneri, pa i reprezentaciju vodi španski stručnjak. Sve što krasi ta dva kluba, uz igru koja je dominantna, krasiće i reprezentaciju Mađarske, jer je kratkak vremenski rok za pripreme – rekao je Perić.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije dobili protivnike na SP u Nemačkoj i Danskoj

-Insistiraće na igri sa dva pivotmena i ostavljanju prostora dominantim igračima za pravljenje viška, kako bi se naši igrači dovodili u tešku situaciju u odbrani. Tu su i određeni detalji u kojima će naš protivnik pokušati da nas iznenadi potencirajući određene slabosti koje smo pokazali. Pokušaće da nas rani i poremeti kad i gde je to moguće. Ali, verujem da ćemo sve to da predupredimo – dodao je Perić.

Povezana vest:  Brazil pobedio Koreju, Srbija bez šanse za drugi krug SP

Prva utakmica baraža igra se u petak od 18.00, a revanš pet dana kasnije u Vespremu.