Fudbalska reprezentacija Švajcarske pobedila je danas Albaniju sa 1:0, u prvom kolu Grupe A na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Strelac u Lensu bio je Fabijan Šar u petom minutu. Albanija je od 36. imala igrača manje, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen kapiten Ljorik Cana.

Švajcarska je bila bolja od početka, a povela je već u petom minutu kada je Šar odlično skočio i sa pet metara udarcem glavom prebacio loptu preko golmana Etrita Beriše, koji je loše izleteo.

Povezana vest:  Brazil se žali na odluku FIFA da ne kazni Zunigu

Poraženi tim je imao svoje šanse, najbolje preko napadača Armanda Sadikua, dok je špic Švajcarske Haris Šeferović više puta izlazio sam ispred Beriše, ali je golman spasio Albaniju ubedljivijeg poraza.

Uprkos igraču manje, Albanci su u 87. minutu imali izrazitu priliku da izjednače i osvoje bod. Škezlen Gaši je iskoristio dobro dodavanje i umakao odbrani protivnika, izašao sam ispred Jana Somera, ali je golman Švajcarske odlično odbranio.

Povezana vest:  Real Sosijedad pobedio Eibar posle preokreta

Francuska je u drugoj utakmici Grupe A u petak sa 2:1 pobedila Rumuniju.

Švajcarska će u sledećem kolu 15. juna od 18.00 igrati protiv Rumunije, dok će se Albanija istog dana u 21.00 sastati sa Francuskom.