Izložbom Pop Up Click 25 u Galeriji O3one započeto je obeležavanje značajnog jubileja Modnog studija Click – 25 godina od organizacije prve modne revije u Studentskom kulturnom centru.

U okviru izložbe izloženi su pop upovi, fotografije najpoznatijih manekena Modnog studija Click, a emitovani su i snimci brojnih projekata i modnih revija koji su obeležili prethodnih četvrt veka rada prve privatne modne agencije na našim prostorima. Na ovaj način posetioci su se podsetili i nekih od prvih radova poznatih fotografa, stilista, šminkera, frizera. Postavljeni su i zanimljivi pop upovi iz magazina FAAR, jedinstvenog modno-umetničkog časopisa koji je uz Belgrade Fashion Week jedan od najznačajnijih projekata MS Click.

Povezana vest:  Studija pokazala da kafa može da utiče na produženje životnog veka

Glavni ciljevi obeležavanja ovog jubileja jesu želja da se moda vrati u muzeje i galerije, da se podsetimo nekih važnih projekata i ljudi koji su gradili specifičan imidž Click-a i da ponovo pričamo o modi kao važnoj primenjenoj umetnosti.

U nimalo lakim uslovima za razvoj biznisa u Srbiji presudila je ljubav prema modi i neka vrsta odgovornosti prema onom što je započeto i izgrađeno, kao i prema svim ljudima koji su u međuvremenu postali deo ove neverovatne priče. Mnogi od njih su tokom rada u Click-u postali dobri prijatelji, međusobno se podržavali i gradili bliske odnose ne samo u poslu već i u najvažnijim životnim situacijama.

Povezana vest:  SPCA International duplira vaše donacije za ARS

Upravo zbog toga saradnici pamte Click po brojnim malim i velikim ličnim trenucima, a ne samo po dobro organizovanom Fashion Week-u, brojnim revijama i projektima.

Otvaranju izložbe prisustvovali su brojni saradnici fotografi, kreatori, manekeni, stilisti i poznate ličnosti iz sveta umetnosti i kulture.

U sklopu obeležavanja ovog značajnog jubileja pored izložbene postavke koja će u Galeriji O3one biti aktuelna do 16. juna, organizatori su pripremili zanimljive programe, što je oduvek zaštitni znak Clickove raznolikosti:

 

  • 13 . jun – upravo na Clickov rođendan otvara se izložba u Etnografskom muzejuNew spirit of Heritage / Savremen život kulturnog nasleđa
  • jun – Click će svoj jubilej obeležiti i sa Beoizlogom koji takođe slavi 25. rođendan. Na Trgu Republike biće organizovana ulična fešta pod nazivom 25.
  • jun – revija naše poznate dizajnerke iz Londona Roksande Ilinčić, koja će se u saradnji sa Fondacijom princeze Katarine realizovati na Belom dvoru i imaće humanitarni karakter. Podršku celom projektu daće i Skupština Grada Beograda.
  • jun – veliki Click 25 Party u klubu Terassa Lounge na Kalemegdanu.
Povezana vest:  Džesika Simpson će za svadbu dati milion dolara

 

Na ovaj način biće započeto obeležavanje značajnih jubileja Modnog studija Click koje će biti nastavljeno na jesen i kroz jubilarni 40. Belgrade Fashion Week u periodu od 26. oktobra do 10. novembra.