work in progress_4

Izložbom Work in Progress počeo 30. Amstel Fashion Week

work in progressSinoć je izložbom „Work in Progress” u Muzeju grada Beograda na specifičan način započeta 30. Beogradska nedelja mode, koja će se održati u periodu od 19 – 30. oktobra. Petnaest godina rada predstavlja značajan jubilej, te je izložbom napravljen presek razvoja domaće modne scene, kroz prezentovanje radova najznačajnijih autora koji su do sada izlagali na Nedelji mode i koji su  na njoj gradili svoj danas poznati imidž.

Povezana vest:  Heineken® i UEFA Liga šampiona spremaju novo neponovljivo iskustvo

Predstavljen je i mali istorijal Beogradske nedelje mode kroz fotografije, video snimke, štampane materijale, kataloge, biltene i eskponate nekih od sačuvanih modela iz kolekcija koje su domaći autori stvarali i prikazivali na Beogradskoj nedelji mode prethodnih petnaest godina. Istaknuti su zanimljivi statistički podaci pa smo tako saznali da je tokom prethodnih godina za realizaciju ove prestižne manifestacije utrošeno 542 000 radnih sati, organizovano je 629 revija, potrošeno je 7 000 metara platna, objavljeno je oko 4 500 novinskih članaka…..

Povezana vest:  Bono i Obama o pomoći Africi

Posle 15 godina postojanja, s ponosom možemo istaći činjenicu da je Beogradska nedelja mode najuticajniji modni projekat u jugoistočnom delu Evrope!

Takođe predstavljen je program koji će se u narednih deset dana odvijati u okviru jubilarnog 30. Amstel Fashion Week-a.

Otvaranju izložbe „Work in Progress” prisustvovali su brojni saradnici modnog studija „Click”, modni kreatori, dizajneri, kao i druge ugledne zvanice, uz veliki broj predstavnika medija. Viđeni su Ambasador Nemačke Wolfgang Mas sa suprugom, Suzana Perić, Lena Bogdanović, Verica Rakočević, Suzana Mančić, Duška Jovanić, Suzana Zlatanović, Tijana Pavlov, Slavimir Stojanović, Miodrag Tabački, Jasmina Sanader, Dragana Ćosić, Dr. Feelgood, Bata Spasojević, Dejan Petrović, Irena Grahovac i mnogi drugi.

Povezana vest:  Rambo Amadeus snimio spot za Nestlé sladolede (FOTO)