danko_lazovic_srb_ganaSP JUŽNA AFRIKA

Lazović: Pritisak raste, ali dići ćemo se

 

Fudbaler reprezentacije Srbije koji je u startnom porazu od Gane ostavio možda i najbolji utisak Danko Lazović izjavio je danas u Johanesburgu da će njegovoj ekipi biti mnogo teže u narednom duelu sa Nemačkom, ali i da veruje da će tim uspeti da se izbori sa izazovom.

-Situacija je jako teška… Ako se pred Ganu osećao pritisak sada je još veći. Niko se nije nadao da ćemo izgubiti, jer smo realno kvalitetniji od Gane. Baš smo posle utakmice komentarisali da bismo, kada bismo igrali još tri utakmice sa njima, sigurno dve dobili. Ali, na Svetsko prvenstvu se igra jedna utakmica – rekao je Lazović izveštačima srpskih medija sa Svetskog prvenstva.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Vesti

Uprkos neočekivanom porazu od Gane Lazović, kao ni ostali srpski reprezentativci, nije odustao od prvobitnog cilja i plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva.

-Marko Pantelić je rekao: ‘Nije sramota pasti, sramota je ne dići se’… Ništa još nije gotovo. Nemamo mi po 18 godina, nego iskusne igrače koji nastupaju u najvećim evropskim klubovima i znaju da se postave u ovakvim situacijama – kazao je Lazović.

Povezana vest:  Čelsi preokretom do pobede, gol Ivanovića, KPR ispustio pobedu

Razočaravajuća igra „orlova“ u susretu sa Ganom pokrenula je i spekulacije o promena u timu Srbije za susret sa Nemačkom, 18. juna u Port Elizabetu. Mnogi se nadaju da će upravo Lazović, koji je u susret sa Ganom ušao sa klupe, od prvog minuta biti u postavi „orlova“.

-Nekad je lakše kada uđeš sa klupe… Nismo mi Brazil pa da imamo 50 kvalitetnih igrača. Igračke promene ne očekujem. I da ponovo igramo sa Ganom ja bih na teren izveo istih 11, jer su oni izneli teret u kvalifikacijama. Taktičkih promena će sigurno biti, ali to je pitanje za selektora – ocenio je napadač Zenita.

Povezana vest:  Ivanović: Drago mi je zbog trocifrenog broja za reprezentaciju

Promena će biti zato što je sledeća utakmica za Srbiju, prema rečima Lazovića, odlučujuća u borbi za prva dva mesta u Grupi D.

-Svi znamo da će biti mnogo teško. Nemačka je na svakom Svetskom prvenstvu jedan od favorita. Kada igrate protiv takvih timova ne možete ništa da obećate. U ovakvim mečevima odlučuju nijanse. Nadam se da ćemo se dići, biti bolji i imati i malo sreće – istakao je Lazović.