Steve Bruce_sanderlandBrus optužuje Liverpul za nesportsko ponašanje

 

Menadžer fudbalera Sanderlenda Stiv Brus ogorčen je zbog načina na koji je Liverpul na Ajnfildu postigao vodeći pogodak na utakmici protiv njegove ekipe u subotnjem susretu 6. kola Premiershipa (2-2).

Sudija je u 5. minuti dosudio slobodni udarac za Sanderlend na njegovoj polovini, a gostujući igrač Majkl Turner lagano je gurnuo loptu prema svom golmanu Simonu Minjoletu kako bi ovaj izveo prekid. Sasvim je jasno da Turner nije imao nameru da započene igru, već je očekivao da će to učiniti njegov golman. Međutim, Fernando Tores pojurio je na loptu i potpuno neometan krenuo prema Minjoletu. U punom trku pratio ga je Dirk Kujt, koga je Tores uposlio, a Holanđanin je bez ikakvih problema gurnuo loptu u mrežu.

Povezana vest:  Rafael Benitez: Zaustavile su nas povrede i bolesti

Sanderlendovi igrači odmah su okružili sudiju Stjuarta Atvela koji je, nakon konsultacije sa svojim pomoćnikom, odlučio – da prizna pogodak. Protesti igrača Sanderlenda, kao i njihovog menadžera, nisu značili baš ništa…

-Prilično je gorak ukus u ustima nakon što vam dosude takav pogodak, koji ni najmanje nije u duhu fair-playa po kojem je ova zemlja poznata. Prvi pogodak Liverpula je nepravedan i nesportski, te nije u skladu s pravilima igre. Svima na stadionu, čak i najokorelijim navijačima Liverpula, bilo je jasno da Majkl Turner nije imao nikakvu nameru da izvede slobodni udarac. Vratio ju je lagano prema našem golmanu, kako bi prekid bio izveden s mesta odakle je i trebao da bude izveden. A to je nekih 20 ili 25 metara otraga u odnosu na mesto na kojem je Turner gurnuo loptu. Gledao sam u sudiju koji je tri ili četiri puta primaknuo zviždaljku ustima kako bi prekinuo akciju Liverpula, ali na kraju to ipak nije učinio – optužuje Bruse.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Stanojević: Nisam hteo Zvezdu zbog tenzija

Sanderlend je kasnije preokrenuo rezultat u svoju prednost 2-1, ali je bod za Liverpul spasio kapiten Stivn Džerard odličnim pogotkom glavom u 64. minuti za konačnih 2-2.