Claudio_Ranieri_trener_romeRanijeri: Pobeda nad Interom je lek za nas!

 

Do petog je kola Roma čekala prvu ovosezonsku pobedu u Seriji A. Dočekali su je fudbaleri Giallorossa u derbiju s Interom, koji su na Olimpicu savladali 1:0.

-Ova je pobeda poput leka za nas, ali nismo još potpuno izlečeni. Pobeda nad Interom uvek je dobra, to je pobeda cele ekipe, kolektivnog duha – komentarisao je Ranijeri posle utakmice koju je odlučio Mirko Vučinić golom u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Povezana vest:  Monpelje ne posustaje u trci za titulu

Upravo je crnogorskog napadača Ranijeri uveo u igru u 76. minuti umesto kapitena Franćeska Totija, a to se na kraju pokazalo presudnim.

-Svestan sam da se Franćesko borio poput lava, ali na kraju se zamena pokazala jako važnom. Odlučio sam da uvedem Mirka jer on svojom brzinom može da stvori velike probleme u odbrani, a pred kraj sam vidio da se Lusio (Interov štoper) ne oseća dobro – dodao je italijanski strateg, kojem je pobeda nad Interom sačuvala posao.

Povezana vest:  Stojković: Nagađalo se koliko ćemo golova da primimo

S druge strane, Interu je poraz bio prvi ovosezonski, a evo kako ga je komentarisao trener Nerazzurra Rafael Benitez:

-Na kraju smo izgubili intenzitet igre. Ali prethodno smo imali oko 15 udaraca u okvir gola, a neke prilike koje smo stvorili bile su jako dobre. Razlika je u tome što ovoga puta lopte nisu završile u mreži. Ali, ovim porazom za nas se nije ništa bitno promenilo. Sada samo moramo da proanaliziramo zašto nismo postigli gol i zašto smo u nekim trenucima delovali slabo u odbrani. To je nešto na čemu svakako moramo da poradimo.

Povezana vest:  Kudićini novi član LA Galaksija