radosav_petrovi_srb_nzSP JUŽNA AFRIKA

Subotić i Petrović spremni da opravdaju poverenje Antića

 

Odbrambeni fudbaler reprezentacije Neven Subotić izjavio je danas u Johanesburgu je spreman da, ako to od njega zatraži selektor Radomir Antić, zameni suspendovanog Aleksandra Lukovića u poslednjoj liniji ekipe.

-Igrao sam cele sezone u Borusiji, bio jedan od najstandardnijih u ekipi, nekoliko puta sam nastupio i za reprezentaciju tako da sam spreman. To bi mogla da bude moja velika šansa – rekao je Subotić izveštačima srpskih medija sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Subotić neće imati lak zadatak ako i zaista, kao što se očekuje, zameni Lukovića u timu, pošto će Srbija sledeće utakmicu igrati sa Nemačkom, koja je na drugom meču Grupe D deklasirala Australiju sa 4:0. Srbija je u prvom kolu izgubila od Gane sa 0:1.

Povezana vest:  Palermo vratio trenera tri meseca pošto ga je otpustio

-Svima će biti teško, odbrani posebno. Nemci su u odličnoj formi. Svi, međutim, znamo da možemo mnogo bolje nego što smo igrali protiv Gane. Samo moramo da igramo sa 100 odsto snage, da se kao ekipa stisnemo – naveo je Subotić, koji je dobar deo detinjstva proveo u Nemačkoj gde i sada igra zbog čega je posebno interesantan tamošnjim medijima.

-Pitaju koliko ih poznajemo, čemu se nadamo. Nisam osetio neki preterani optimizam u njihovim izjavama, ne obećavaju pobedu. Naprotiv, vrlo nas poštuju, smatraju nas za glavnog konkurenta u grupi – naveo je 21-godišnji štoper.

Subotić bi mogao da bude i mala prednost Srbije, pošto već dugo igra u Nemačkoj i odlično poznaje njihove fudbalere. Njihove mane su, ipak, nepoznanica.

Povezana vest:  PSŽ drugi finalista Kupa Francuske

-Nigde nisu izrazito slabi pa da možemo da kažemo da tu treba da ih ‘hvatamo’. Ali, najviše zavisi od nas. Od toga koliko ćemo im dozvoliti da igraju. Nadam se da to neće biti mnogo. Treba da ih stisnemo i onda će svih 90 minuta biti prave borbe na terenu – ocenio je Subotić, koji je u duelu sa Ganom debitovao na Mundijalu.

Takvu privilegiju u Južnoj Africi bi mogao da dobije i Radosav Petrović, koji je utakmicu sa Ganom posmatrao sa klupe za rezervne igrače.

-Svaki od 23 igrača u timu je spreman da u bilo kom trenutku uđe na teren i obavi svoj zadatak. Mi smo pre svega ekipa, grupa koja sve proživljava zajedno. I pobede i poraze. Svi smo kao jedan. Emocije tokom utakmice su nam iste. I na klupi se oseća taj pozitivan naboj, kao i na terenu. Možda je samo njima na terenu fizički teže – naveo je Petrović, takođe 21-godišnjak.

Povezana vest:  Doping problem u redovima Šalkea

-Uostalom, nije ni bitno ko će da igra, sada je važno samo da pobedimo Nemačku. Nema kalkulacija. Moraćemo da budemo maksimalno koncetrisani, da damo svoj maksimum, jer samo sa takvim pozitivnim razmišljanjem možemo do rezultata – istakao je.

Petrović je prokomentarisao i neuobičajenu atmosferu na stadionima u Južnoj Africi na kojima se čuju samo zvuci vuvuzela.

-Ambijent je autentičan, neuobičajen, ali ne može da bude alibi. Moramo da se prilagodimo uslovima – naveo je Petrović.