Selektor Engleske Roj Hodžson i kapiten te reprezentacije Vejn Runi apelovali su danas na navijače da se klone nevolja tokom Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Početak Evropskog prvenstva u Francuskoj obeležili su sukobi navijača, a najveći incidenti dogodili su se u Marseju pre utakmice Engleske i Rusije. Incidenata je bilo i na samom stadionu Velodrom, jer su ruski navijači po završetku meča napali pristalice Engleske.

Povezana vest:  Terek hoće da dovede Ronalda u Grozni

Uefa je upozorila fudbalske saveze tih zemalja da ponavljanje takvih incidenata može da dovede i do izbacivanja Engleske i Rusije sa evropskog šampionata. Hodžson je poručio navijačima da to upozorenje shvate ozbiljno.

-Kao selektor Engleske zabrinut sam zbog pretnji koje nam vise nad glavom i zbog sankcija koje nam mogu biti izrečene. Radili smo veoma naporno i očajnički želimo da ostanemo na takmičenju. Cenim podršku navijača na utakmicama, ali apelujem na njih da se klone nevolja – rekao je Hodžson.

Povezana vest:  Uefa odbila žalbu Legije, Seltik u plej-ofu

Runi je imao istu poruku za navijače.

-Želeo bih da se zahvalim navijačima na podršci koju su nam dali protiv Rusije, sada nam sledi veliki meč protiv Velsa… Zamolio bih navijače koji nemaju ulaznicu za taj meč da ne dolaze, a navijače koje imaju karte da budu razumni i da nastave da nam pružaju veliku podršku – naveo je Runi.

Povezana vest:  Siti "zalečio rane" pobedom nad Evertonom

Utakmica drugog kola Grupe B izmedju Engelske i Velsa igra se u četvrtak od 15.00.