Eljero Elia_bajer_leverkuzenBajer Leverkuzen pobedio Hamburg za drugo mesto

 

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobedili su danas Hamburg sa 4:2, u utakmici 16. kola Bundes lige i popeli se na drugo mesto na tabeli, a pobedu je ostvario i aktuelni šampion Bajern iz Minhena nad Sankt Paulijem od 3:0.

Gosti iz Leverkuzena poveli su u 30. minutu golom Sidnija Sama, a izjednačio je autogolom Arturo Vidal u 48. minutu. On je u 61. minutu doneo novo vođstvo Bajeru, a nakon toga dva gola postigao je Renato Augusto, u 66. i 78. minutu.

Povezana vest:  Nasriju tri meča suspenzije

Konačan rezultat, minut kasnije, postavio je Elija.

Bajer je posle devete prvenstvene pobede drugi na tabeli sa 32 boda i ima osam manje od vodeće Borusije iz Dortmunda, koja večeras igra sa Verderom iz Bremena. Hamburg zauzima deveto mesto sa 21 bodom.

Bajern iz Minhena je do sedmog trijumfa u šampionatu došao pobedom nad Sankt Paulijem od 3:0. Aktuelni šampion poveo je u 17. Minutu golom Hamita Altintopa, a do drugog gola čekalo se do 71. minuta, kada je iz penala bio precizan Filip Lam.

Povezana vest:  Lalatović: Partizan je i dalje favorit

Frank Riberi postavio je konačan rezultat u 79. minutu. To je prvi gol francuskog fudbalera od aprila.

Keln je osvojio tri važna boda u borbi za opstanak pobedom nad Ajntrahtom od 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Kristijan Klemens u 56. minutu.

Keln je 16. na tabeli sa 15 bodova i ima bod manje od Šalkea koji nije u opasnoj zoni, dok je Ajtraht osmi sa 23 boda.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Di Marija: Ostavili smo srce i dušu na terenu

Bodove su podelili Hofenhajm i Nirnberg – 1:1, kao i Kajzerslautern i Volfsburg – 0:0.