Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je večeras da su rivali njegove ekipe u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Irska i Vels svojim igrama u Francuskoj pokazali da su ozbiljni i da će „orlovi“ u svakoj utakmici morati da pruže maksimum ako žele da se plasiraju na Mundijal.

Muslin je u izjavi za sajt Fudbalskog saveza Srbije komentarisao igru Irske, rivala Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Irska će 5. septembra gostovati u Beogradu. Irska je danas odigrala nerešeno 1:1 sa Švedskom na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, dok je Vels na premijeri pobedio Slovačku sa 2:1.

Povezana vest:  Čović: Nije me udario ni Milošević, a kamoli Džajić

-Obe selekcije su potvrdile da imamo ozbiljne rivale na putu do Rusije, a siguran sam da će nas u isto uveriti i Austrija koja sutra igra sa Madjarskom. Imaju Irci i vrline i mane, a na nama je da se dobro pripremimo. Svedoci smo velikog broja utakmica na ‘jedan gol’, a to samo govori o kvalitetu selekcija i malim detaljima koji odlučuju. Svesni smo onoga što nas očekuje, cilja koji imamo a slika koja nam dolazi iz Francuske samo govori da ćemo morati u svakom meču da pružimo maksimum ako želimo, a hoćemo, na Svetsko prvenstvo – rekao je Muslin.

Povezana vest:  Bekvalac: Potrudićemo se da OFK-u produžimo krizu

Utakmicu Irske i Švedske na stadionu Francuska gledao je i jedan od pomćnika u stručnom štabu reprezentacije Srbije Zoran Filipović, koji će spremiti izveštaj sa meča.

-Videli smo vrelu irsku krv, veoma borbenu ekipu, jakog karaktera. Imponuje njihova angažovanost, presing koji je ugušio Švedjane u dobrom delu igre. Švedska se nije videla u prvom poluvremenu, Irci su dominirali, stvarali prilike. Za razliku od Velšana koji igraju u našem sistemu, Irci se i dalje oslanjaju na ostrvski stil, uglavnom forsiraju duge lopte, a najopasniji su iz prekida – naveo je Muslin.

Selektor Srbije u četvrtak putuje u Francusku gde će 16. juna gledati utakmicu Vels – Engleska, a dva dana kasnije pratiće duel Austrija – Portugal.

Povezana vest:  Trener Partizana posle bure nakon prvog kola apeluje da svako radi svoj posao

Kako se navodi, sve utakmice rivala Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo stručni štab je pokrio, a osim Muslina i Filipovića i Goran Djorović će imati ulogu specijalnog posmatrača.