Fudbalska reprezentacija Italije pobedila je večeras u Lionu Belgiju sa 2:0, u utakmici prvog kola Grupe E na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Italija je povela u 32. minutu golom Emanuelea Djakerinija, a konačan rezultat postavio je Gracijano Pele u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Prvu priliku na utakmici imala je Belgija u 10. minutu kada je pokušao Radja Naingolan, ali je golman Italije Djanluidji Bufon izbacio loptu u korner. Belgijanci su imali inicijativu i pokušavali su da ugroze protivnički gol preko Naingolana, Maruana Felainija i Kevina De Brujnea.

Povezana vest:  Lenon: Juventus je za klasu bolji od nas

Italija je povela u 32. minutu posle prve ozbiljnje prilike. Leonardo Bonuči je poslao dugu loptu do Djakerinija, koji je iskoristio to što je jedan igrač Belgije bio nesiguran i poslao je u donji desni ugao. „Azuri“ su posle toga nastavili da napadaju, prvo je u 35. minutu pokušao Antonio Kandreva, ali je golman Belgije Tibo Kurtoa izbacio loptu preko prečke u korner, a minut kasnije Pele je propustio odličnu priliku kada je glavom poslao loptu pored stative.

Belgija je imala dobru priliku u 53. minutu kada je Romelu Lukaku, posle dodavanja De Brujnea, izbio pred gol Italije, ali je šutirao pored stative. Minut kasnije Italija je ozbiljno zapretila posle akcije Kandreve i Pelea, čiji je pokušaj glavom odbranio belgijski golman.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati današnjih utakmica devetog kola, strelci i tabela

Belgija je posle toga zaigrala agresivnije i brže, a u 81. minutu veliku šansu propustio je Divok Origi. Tri minuta kasnije Italija je zapretila posle kontranapada, kada je šutirao Ćiro Imobile, ali je Kurtoa ponovo odbranio. U 90. minutu ubačena je lopta pred gol Italije, ali se nije snašao Felaini, pa je Bufon uhvatio loptu.

Povezana vest:  Podignuta optužnica protiv bivših čelnika Crvene zvezde

Pobedu Italije potvrdio je Pele u trećem minutu sudijske nadoknade vremena. U akciji su učestvovali Imobile i Kandreva, koji je dodao do Pelea, a fudbaler Totenhema je iz voleja poslao lopu u mrežu.

U prvoj utakmici u Grupi E Irska i Švedska su ranije danas odigrale 1:1. U drugom kolu Italija će u petak u Tuluzu u 15.00 časova igrati protiv Švedske, a Belgija će dan kasnije u istom terminu u Bordou igrati protiv Irske.