Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Erik Hamren rekao je da je njegova ekipa igrala loše u napadu u prvom poluvremenu večerašnje utakmice protiv Irske na Evropskom prvenstvu, ali da je zaigrala bolje posle primljenog gola i pohvalio je igru protivnika.

-Posle primljenog gola smo igrali onako kako sam želeo. Brže smo dodavali loptu, bolje je išla sa jedne na drugu stranu terena i bolje smo koristili levog beka Martina Olsona. Sa njegove strane smo napravili mnogo šansi u drugom poluvremenu. U prvom delu naša igra u napadu nije bila dobra. Irska je obavila dobar posao, omela nas je, pritiskala odbranu i osvajala lopte i tako su stvarali šanse u prvom poluvremenu – rekao je Hamren.

Povezana vest:  Arnautović izvređao policajca

Fudbaleri Švedske i Irske odigrali su danas na stadionu Francuska 1:1, u utakmici prvog kola Grupe E na Evropskom prvenstvu. Irska je povela u 48. minutu golom Vesa Hulahana, a Švedska je izjednačila autogolom Kirana Klarka u 71. minutu.

-Čestitam Irskoj na prikazanoj igri, držali su nas pod pritiskom, nisu nam davali vremena ni prostora. Mi nismo bili na željenom nivou – dodao je on.

Selektor Švedske naveo je da je fudbaler Mikael Lustig tokom utakmice povredio preponu i da će sutra biti poznato koliko je ozbiljna povreda.

Povezana vest:  Sa Pintu: Igrači za sada pružaju ono što od njih tražim

Najveća zvezda švedske reprezentacije Zlatan Ibrahimović nije imao mnogo prilika, ali je učestvovao u golu kada je posle njegovog centaršuta fudbaler Irske Kiran Klark postigao autogol.

-Centrirao sam, a on je glavom ubacio loptu u gol – rekao je Ibrahimović.

Upitan da li je to bila „Ibrina magija“, on je odgovorio: „Trebalo bi da pitate njega (Klarka)“.

Povezana vest:  Ikardi pogodio za pobedu Intera nad Romom

Ibrahimović u Francuskoj pokušava da postane prvi igrač koji je postigao golove na četiri Evropska prvenstva.