Evropska fudbalska unija (Uefa) osudila je noćašnje nerede navijača u Lilu i pohvalila francusku policiju „koja je bila u stanju da održi situaciju pod kontrolom“.

Uefa je zadužena za sve što se dešava unutar stadiona, a policija zemlje domaćina takmičenja vodi računa o dešavanjima izvan stadiona.

Tokom noćašnjih nereda francuska policija uhapsila je 36 engleskih navijača na ulicama u Lilu. Navijači su u alkoholisanom stanju pevali ispred kafića i palili i bacali baklje. Policija je koristila suzavac i gumene metke, a 16 osoba primljeno je u dve obližnje bolnice. Veruje se da su engleski navijači čekali ruske, koji su sinoć bili na utakmici sa Slovačkom, ali je policija pravovremeno reagovala i sprečila susret.

Povezana vest:  Evra: Nema izgovora za loše rezultate Juventusa

Rusija je sinoć izgubila od Slovačke sa 1:2 u Lilu, a na stadionu nije bilo incidenata.

Uefa je početkom nedelje uslovno suspendovala Rusiju sa Evropskog prvenstva, što znači da će ta selekcija biti izbačena sa turnira u Francuskoj u slučaju novih nereda njenih navijača na stadionima, poput onih iz prošle subote, tokom utakmice sa Engleskom.

Povezana vest:  Junajted produžio ugovor sa Skolsom

Pre i posle utakmice u tuči i neredima navijača ispred stadiona i u luci povredjeno je najmanje 30 ljudi, a ruski navijači su i tokom meča napali Engleze.