sven-goran_eriksonSP JUŽNA AFRIKA

I Erikson i Keiroš zadovoljni remijem

 

Selektor fudbalske reprezentacije Obale Slonovače Sven Joran Erikson rekao je danas da je veoma srećan što je reprezentacija koju vodi osvojila bod protiv Portugala u prvom kolu G grupe na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

-Utakmica je bila teška, bez mnogo pravih prilika za gol. Ako je neko i trebalo da pobedi, to smo bili mi. Imali smo neke šanse i veoma sam srećan krajnjim ishodom – rekao je Erikson posle utakmice u Port Elizabetu koja je završena bez golova.

Povezana vest:  Bridž ne želi u reprezentaciju zbog Terija

Švedski stručnjak zadovoljan je i kako su igrači na terenu sproveli dogovorenu taktiku.

-Bili smo disciplinovani i dobro organizovani svih 90 minuta. Ne zaboravite da Portugal ima odlične fudbalere, a mi smo uspeli da im se suprotstavimo – kazao je on.

Erikson je tek sredinom drugog poluvremena u igru ubacio napadača Didijea Drogbu koji je nedavno polomio ruku, a danas je nosio longetu.

Povezana vest:  Pato i Ganso spremni za Kup Amerike

-Još pošle sinoćnjeg treninga mi je rekao da bi bilo bolje da utakmicu počne sa klupe. Poručio mi je da je spreman da pomogne. Želeo sam da pobedimo i zato sam ga uveo u igru – naveo je Erikson.

Selektor Portugala Karlos Keiroš ocenio je da je ishod utakmice realan i pravedan.

-Obe ekipe igrale su veoma dobro. Mi smo na početku bili pomalo nervozni. Bilo nam je jasno da će Obala Slonovače pokušati da nas ugrozi iz kontranapada. Pokušali smo da pobedimo, ali to nije bilo lako protiv dobro organizovanog rivala. Već večeras se okrećemo duelu sa Severnom Korejom – naveo je Keiroš.

Povezana vest:  Barselona klub sa najvećom zaradom, Real drugi