lopta_u_kosuKošarkašice Srbije otputovale na pripreme na Zlatibor

 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas na Zlatibor, gde će do 5. jula obaviti bazični deo priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se 2011. igra u Poljskoj.

Selektor Miodrag Vesković računa na 15 košarkašica kojima će po završetku EP za mlade igračice biti priključeno devet devojaka. Na Zlatibor nisu otpovale Jelena Milovanović, Maja Škorić i Ana Dabović, koje će se ekipi priključiti kasnije.

Povezana vest:  Greške odvele Partizan u prvi poraz u sezoni.

Na prvi deo priprema Vesković je pozvao Mariju Erić (Napoli), Minu Maksimović i Jovanu Vukoje (Voždovac, Beograd), Jefimiju Karakašević (Mladi krajišnik, Banja Luka), Jelenu Velinović (Crvena zvezda), Jelenu Maksimović (Jedinstvo, Tuzla) i Maju Škorić (Hemofarm).

Pozvane su i Ivanka Matić (Tarb), Ana Dabović (Aris), Dragana Gobeljić (Proleter), Adrijana Knežević (Majorka), Jelena Milovanović (Spartak, Moskva), Biljana Pešović (Hemofarm, Neda Đurić (AEL) i Milica Beljanski (Tuluz).

Povezana vest:  Partizan 6. jula saznaje protivnike u Evroligi

Tokom priprema na Zlatiboru, do 5. jula, košarkašice Srbije će odigrati prijateljske utakmice protiv Turske i Crne Gore. Potom se sele u Rumu odakle će u Mađarskoj odigrati još dve kontrolne utakmice, a u povratku će u Hrvatskoj odmeriti snage sa njihovom selekcijom.

Pored selektora Veskovića u stručnom štabu su i treneri Saša Jakovljević, Radojica Nikitović, Dejan Kovačević, Slobodan Kecman i Goran Topić, doktor Momčilo Jakovljević i fizioterapeuti Mirko Aleskić i Goran Santovac.

Povezana vest:  NBA VESTI, Novi trijumf Golden Stejta