Selektor fudbalske reprezentacije Severne Irske Majkl O’Nil rekao je da je njegova ekipa obezbedila sebi veliku priliku da se plasira u drugu fazU Evropskog prvenstva, i dodao je da mu je teško da rečima opiše osećanja posle prve pobede ikad postignute na kontinentalnim šampionatima.

-Pružili smo sebi veliku priliku. Biće potrebno da se poklopi nekoliko stvari da ne završimo treći, što nam daje bar neku nadu. Ono što sad treba da uradimo jeste da probamo da otkinemo bod Nemačkoj. Pustićemo igrače da uživaju, a onda ćemo se koncentrisati na Nemce – rekao je O’Nil posle meča.

Povezana vest:  PRIPREME PARTIZANA, Otkazan meč sa Sepahanom

Severna Irska je pobedila Ukrajinu sa 2:0 i tako došla do prvog trijumfa na evropskim prvenstvima.

-Teško je ovo sada preneti u reči i upiti sve to. Sve što je dobro u vezi sa Severnom Irskom bilo je na stadionu danas – rekao je selektor.

Strelac prvog gola za Severnu Irsku na EP Garet Makoli rekao je da će mu trebati vremena da shvati šta se desilo večeras.

-Niko nam nije davao nikakve šanse. Mnogi su mislili da nećemo osvojiti ni bod. Nismo bili na svom nivou protiv Poljske, ali danas je bilo mnogo bolje. Postići gol je nešto posebno, mislim da ću tek za nekoliko dana shvatiti sve. Sada jedva čekamo tešku utakmicu, a imaćemo i zašta da igramo, a to smo i želeli – rekao je Makoli.

Povezana vest:  33. KOLO PREMIJER LIGE, Liverpul i Everton igrali nerešeno

Selektor Ukrajine Mihajlo Fomenko nije bio zadovoljan nastupom svoje ekipe.

-Falili su nam jedinstvo i solidarnost. Igrači nisu ispunuili svoje zadatke, niti sledili instrukcije, naročito kod prekida. Severna Irska nas nije iznenadila, niti način na koji je igrala. Videli smo u čemu smo grešili. Da su igrači sledili instrukcije i ispunili zadatke, mogli smo da pobedimo, ali mislim da tim nije bio psihološki spreman – rekao je Fomenko.

Ukrajinski selektor kritikovao je i pristup svojih fudbalera utakmici.

Povezana vest:  Morinjo: Real neće kupovati u zimskom prelaznom roku

-Nema sumnje da su potcenili količinu napora koju je potrebno uložiti da bi se dobio dobar rezultat. To je omogućilo našem rivalu da nametne stil igre i zato smo izgubili. Moramo da radimo na svemu tome, naročito na psihološkom aspektu, da bismo pobedili protiv Poljske – rekao je Fomenko.