Fudbaleri Italije pobedili su danas Švedsku sa 1:0 u drugom kolu Grupe E na Evropskom prvenstvu i tako se plasirali u osminu finala.

Italija sada ima dve pobede i šest bodova, dok Irska i Švedska imaju po jedan, a Belgija nijedan. Irci i Belgijanci sutra igraju svoj meč drugog kola.

Meč u Tuluzu bio je prilično neinteresantan. Nijedna ekipa nije imala izrazite prilike, a meč je rešen u 88. minutu golom Edera. Pre toga vidjene su dve najbolje šanse na meču.

Povezana vest:  Ćavi: Uz Fabregasa igram bolje

U 72. minutu Martin Olson je sa leve strane ubacio loptu u šesnaesterac, ali je Sebastijan Larson bio „prekratak“ i nije uspeo da dohvati loptu. Na nju je, medjutim, naleteo Zlatan Ibrahimović i sa oko dva metra je prebacio gol, ali je bio u ofsajdu.

Najbolja prilika desila se u 82. minutu, kada je Emanuele Djakerini sa leve strane šesnaesterca prebacio loptu na drugu stranu, a Marko Parolo je skočio i glavom uputio udarac, ali je pogodio prečku.

Povezana vest:  Krasić slomio nogu i završio sezonu

Konačno u jednom napadu Simone Zaza je u padu glavom spustio loptu Ederu, a on je sa oko 20 metara ušao u šesnaesterac, prešao ka sredinu i lepim šutem savladao Andreasa Isaksona. Švedskoj je ovo bila druga utakmica na turniru na kojoj nije uputila nijedan udarac u okvir gola.