Selektor Italije Antonio Konte rekao je danas da nije očekivao da će se njegovi fudbaleri posle samo dve utakmice plasirati u drugu rundu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

-Ko bi rekao da će Italija posle samo dve utakmice proći u osminu finala? Utakmica je bila teška, tvrda. Mučili smo se u prvom poluvremenu, a Švedska je dobro kontrolisala prostor i brže je stizala do lopte. Uprkos tome, nismo im dozvolili praktično ništa. Stvarali smo šanse, pogodili smo prečku i dali smo gol – rekao je Konte za Rai sport posle meča.

Povezana vest:  David Vilja se oporavio od preloma noge

Italija je danas pobedila Švedsku sa 1:0 golom u finišu meča i tako ostvarila drugi trijumf na šampionatu i plasirala se u drugu rundu. Jedini pogodak postigao je Eder u samoj završnici meča.

-Video sam da su momci bili malo nervozni, naročito u prvom poluvremenu, a to je dovelo do mnogo grešaka. Teško je zaboraviti prošlost, naročito bolnu od pre dve godine (kada je Italija eliminisana posle prve faze Svetskog prvenstva). Momci su danas dobro zaustavili Švedsku i udarili su kad je trebalo – rekao je Konte.

Povezana vest:  Sedorf: Nema razloga da idem u penziju

Strelac Eder je ocenio da je tim dobro igrao protiv Švedske i da je bio dobro pripremljen.

-Vrlo smo radosni. Utakmica je bila vrlo teška. Pripremali smo se za Švedsku, znali smo da su težak protivnik. Na kraju smo postigli gol. Radujem se zbog sebe i zbog tima. Mislim da smo danas bolje igrali nego protiv Belgije. Snaga našeg tima je što imamo 23 igrača, to je radna snaga koja može da napravi razliku – preneo je AFP Ederove reči.

Povezana vest:  Partizan: Niko nije čestitao Vokriju