Huh Jung-Moo_selektor_juzna_korejaSP JUŽNA AFRIKA

Južna – Severnokorejskoj braći: Zajedno bismo do finala!

 

Odlična igra severnokorejskih igrača na SP izazvala je oduševljenje njihovog selektora Kima Jong Huna, ali i velikog dela južnokorejske javnosti. U dvoboju prvog kola Grupe G Brazil je na Elis Parku u Johanesburgu pobedio Severnu Koreju jedva sa 2:1. Nulu su Azijati držali do 55. minute, kada su pali nakon velemajstorskog pogotka Maikona.

-Brazil je vrlo jak tim. Iako nismo imali izgleda za pobedu, mislim da su se moji igrači izvrsno borili protiv fantastične brazilske reprezentacije – rekao je nakon utakmice selektor Jong Hun.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, Policija uhapsila 17 srpskih huligana u Đenovi

-Brazil je vrlo jak na bočnim pozicijama i ima izvrsne individualce. Sve smo te činjenice uspešno anulirali i sjajno se branili. Vredi to i za nastavak utakmice, kada su nas žešće napali. Igrali smo vrlo hrabro. Činjenica da smo uspeli na kraju čak i postići gol jednom Brazilu, učinila me srećnim. Bio sam vrlo ponosan zbog tog gola, pa su me ponele emocije. Sa ovom smo predstavom stekli ogromno samopouzdanje za preostale naše dve utakmice u grupi – dodao je.

Povezana vest:  Blan: Menez zbog lošeg ponašanja van tima

Čitav niz pozitivnih komentara prvi nastup Severnokorejaca na Svetskom prvenstvu nakon 44 godine pauze izazvao je u susednoj Južnoj Koreji. Južnokorejski su navijači na svojim najpopularnijim web-stranicama ostavljali oduševljavajuće poruke:

-Borili ste se jako doboro i ponosni smo na vas. Svi smo mi Korejci – napisao je jedan navijač, dok je drugi procenio da bi zajednička reprezentacija dveju Koreja sa lakoćom prošla u četvrtfinale Svetskog prvenstva, čak bila i kandidat za svetsku titulu.

Povezana vest:  Mrkela: Kanga ostaje u Zvezdi

Publiku iz Južne Koreje najviše je impresionirao Jong Tae Se, napadač japanskog Kavasaki Frontalea:

-On i Ji-Sung Park zajedno bi činili napadački Drim Tim. Jong je bio impresivan. Vrlo dobro razume fudbal – kaže se u jednoj poruci.