maradona_selektor_argentinaSP JUŽNA AFRIKA

Maradona: Korejanci su 1986. igrali tekvondo

 

Selektori Argentine i Južne Koreje, Dijego Maradona i Huh Jong-Moo, suočiće se sutra u meču drugog kola skupine B na Svetskom prvenstvu.

Njihove ekipe će se suočiti na terenu za tri boda nakon što su pobednički apsolvirali svoje uvodne nastupe – „gauči“ protiv Nigerije (1:0), a Južnokorejci protiv Grčke (2:0).

Povezana vest:  EURO 2012, Nemačka pobedila Grčku za polufinale EP

Za očekivati je da se igrači dve ekipe neće tući bukvalno, barem ne u onom smislu u kojem su se njihovi današnji selektori tukli na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine.

-Sećam se Huha vrlo dobro i danas. Igrao je čovek protiv nas u Meksiku, kao i njegovi saigrači, tekvondo –  izjavio je Maradona o svom današnjem selektoru – rivalu.

Povezana vest:  Lazović: Napravio sam glupost, ne zameram Kneževiću

I stvarno, baš je današnji južnokorejski selektor bio igrač zadužen za markiranje Maradone u prvom meču kasnijih svetskih prvaka u Meksiku 1986. godine. Argentina je u meču prvog kola Grupe A na stadionu Olimpiko u Siudad Meksiku slavila sa 3:1 pobedu zahvaljujući golovima Horgea Valdana i Oskara Rugerija.

Raspoloženog Maradonu Korejanci su istukli već tokom prvog poluvremena. Pretrpeo je današnji selektor pet teških prekršaja, od kojih bi danas gotovo svaki završio sa žutim, a poneki možda i sa crvenim kartonom.

Povezana vest:  FUDBALSKO PRVENSTVO GRČKE, Olimpijakos šampion Grčke