Fudbaleri Švajcarske plasirali su se u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto su večeras u Lilu odigrali bez golova s domaćinom Francuskom, koja je ranije obezbedila plasman.

U drugoj utakmici Grupe A, Albanija je pobedila Rumuniju sa 1:0 i takmičenje završila na trećem mestu tabele.

Francuska ima sedam bodova, Švajcarska pet, Albanija tri, a Rumunija jedan bod.

Francuska je posle dve pobede i obezbeđenog plasmana igrala u kombinovanom sastavu, a najbolje prilike imala je u prvom poluvremenu, kada je Pol Pogba u razmaku od nekoliko minuta prvo promašio „zicer“, a onda pogodio prečku.

Povezana vest:  Totenhem savladao Kristal Palas, Vest Hem bolji od Kardifa

Švajcarska je u prvom poluvremenu imala jedan dobar šut, a u drugom je povećala posed lopte i kontrolisala igru, ali nijedna ekipa nije uspela da napravi nijednu izglednu šansu.

Francuska je u finišu imala još jednu dobru šansu, ali je Dimitri Paje pogodio prečku.

Najzanimljiviji detalji susreta u Lilu desili su se u prvom poluvremenu, ali nisu imali veze sa igrom. Prvo je u jednom duelu pukla lopta i morala je biti zamenjena, a potom je i Pogba pocepao dres Taulantu Džaki.

Povezana vest:  Ferguson je za Ronalda tražio 180 miliona evra

Albanija nije imala šanse da se plasira u osminu finala, dok je Rumunija imala samo teorijske šanse, ali su ovi rivali u Lionu odigrali nešto zanimljiviji meč nego onaj što je bio u Lilu.

Albanija je večeras ostvarila prvu pobedu na evropskim prvenstvima, osvojila prve bodove i postigla prvi gol. Heroj nacije je Armando Sadiku, koji je u 43. minutu glavom iskoristio centaršut Ledijana Memušaja i postao prvi strelac svoje zemlje na velikim takmičenjima.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE LIGA ŠAMPIONA, Rudar u drugom kolu

Rumunija je u drugom poluvremenu uspostavila ravnotežu i pokušavala da postigne gol, a najbolju priliku imala je u 77. minutu, kada je Florin Andone pogodio prečku.