miroslav_klozeSP JUŽNA AFRIKA

Klose: Engleska? Ne brinu me, dobićemo ih posle penala!

 

Miroslav Klose nemački reprezentativni napadač, startovao je na Mundijalu jednim pogotkom u pobedi njegovog tima protiv Australije sa 4:0.

Napadač Bajerna je 2002. u Japanu i Južnoj Koreji bio strelac pet golova, a istu brojku je upisao i četiri godine kasnije kada je Nemačka bila domaćin Mundijalu. Tako je došao do 11 pogodaka na svetskim prvenstvima i izjednačio se time sa Jirgenom Klinsmannom na večnoj listi nemačkih strelaca na SP.

Povezana vest:  Antić: Vidić će biti spreman za Svetsko prvenstvo

Ispred njih je još samo Gerd Miler sa 14.  Klose je, ipak, gostovao na stranicama engleskog The Suna, što je logično budući da je mogući meč osmine finala onaj između Nemačke i Engleske. Njihove Grupe C i D se ukrštaju u tom delu Svetskog prvenstva, a posle 1:1 Engleske protiv SAD moguće je da se Kapelova ekipa plasira na drugo mestu Grupe.

Povezana vest:  Španci u svlačionici slavili pobedu

-Ne brine me utakmica sa Engleskom, imaju odličnu ekipu. Naime, budemo li dogurali do izvođenja jedanaesteraca, sigurno pobeđujemo – u šali je komentarisao takav mogući završetak tog meča, ako ga bude bilo i nastavio:

-Jako dobro pamtim kvalifikacije za 2002. kada su nas Englezi pobedili sa 5:1 i to na našem terenu. Ranije generacije verojatno ne zaboravljaju poraz u finalu 1966.Puno je u tim susretima tradicije i rivalstva. Engleska je i ove godine jaka ekipa ali dobri smo i mi.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Olimpik i Mančester junajted odigrali bez pogodaka

Klose je na kraju konstatovao:

-Mislim da je rano govoriti o osmini finala. Imamo još dve utakmice u grupi i samo nas zanima da ostanemo na prvom mestu tabele. To je uvek naš fokus, biti prvi u grupi i nakon toga se pripremati i davati sve najbolje od sebe. Od utakmice do utakmice.