Selektor Albanije Đani De Bjazi rekao je da su njegovi fudbaleri pobedili Rumuniju zahvaljujući velikom srcu i kvalitetu, dok su igrači istakli da zaslužuju osminu finala.

-Pobedili smo zahvaljujući našem srcu i suvom kvalitetu. Nismo imali mnogo šansi, ali smo igrali glavom, mentalno smo bili veoma jaki – rekao je De Bjazi posle utakmice u Lionu.

Albanija je pobedila Rumuniju sa 1:0 i tako postigla prvi gol i zabeležila prvi trijumf na kontinentalnim šampionatima, a imaće i šansu da se eventualno plasira u drugu fazu takmičenja.

-Ovo je istorijski uspeh. Konačno smo pobedili i osvojili tri boda. Napravili smo istoriju – kazao je defanzivac albanskog tima Arlind Ajeti.

Strelac jedinog gola Armand Sadiku rekao je da je lepo videti sve Albance srećne i to je nešto što ga posebno raduje.

Povezana vest:  Šalke slavio u rurskom derbiju, Bajern siguran

Kapiten Albanije Ljorik Cana rekao je da se oseća neverovatno.

-Momci su se toliko žrtvovali u ove tri utakmice. Dali su sve od sebe i mislim da smo zaslužili narednu rundu. Želja i srce koje imamo, ta žrtva, to je nešto neverovatno u našem timu – rekao je Cana.

Reprezentativac Rumunije Nikola Stančiju naveo je da je njegova ekipa razočarala milione ljudi.

-Ne mogu da nađem reči da opišem kako se osećam. Činjenica je da smo razočarali milion ljudi koji su verovali u nas. Kontrolisali smo utakmicu, ali nismo imali čiste šanse. Nismo bili dovoljno odlučni pred protivničkim golom – dodao je Stančiju.

Povezana vest:  Totenhem na leto igra u Južnoj Africi

Svoj prvi plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva proslavila je Švajcarska, koja je igrala bez golova sa domaćinom Francuskom i završila kao druga u grupi.

-Veoma smo, veoma srećni. Zaslužili smo ovo, dobro smo igrali, ali i imali malo sreće. Veoma nam je važno, kako nama tako i celoj zemlji, što smo u osmini finala – rekao je golman Švajcarske Jan Zomer, koji je sa nekoliko odličnih odbrana tokom susreta više puta spasio svoj tim poraza.

Selektor Švajcarske Vladmir Petković takođe je bio srećan zbog plasmana dalje.

-Igrali smo dobro i staloženo. Prošli smo u osminu finala i sada možemo mirno da odmaramo, a naši rivali neka se bore za ono što smo mi već uradili. Sva tri potencijalna protivnika imaju kvalitet, ali smo opušteni – kazao je Petković.

Povezana vest:  Kapelo engleskim igračima zabranio i kap alkohola

Selektor francuskih fudbalera Didije Dešan rekao je da je Zomer bio ključni igrač utakmice i da je dobra igra golmana pokazala koliko je njegova ekipa zapravo bila opasna.

-Rezultat je pozitivan, dovoljno dobar za nas. Ali, imali smo i šanse, moglo je da bude golova, međutim, golman Švajcarske je bio fantastičan. Moji igrači su svesni da moraju još mnogo da poprave igru – rekao je Dešan.

Protivnici Francuskoj i Švajcarskoj, i eventualno Albaniji, biće naknadno poznati.