Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je da je njegova ekipa ostvarila veliku pobedu protiv Španije.

-Ovo je velika pobeda. Ostvarili smo pobedu protiv aktuelnog prvaka Evrope i kao pobednik grupe idemo u osminu finala – rekao je Čačić, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske pobedili su sinoć u Bordou selekciju Španije sa 2:1 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva i tako se sa prvog mesta plasirali u osminu finala.

Hrvatska je grupnu fazu takmičenja završila sedam bodova, dok je Španija druga sa bodom manje. Izabranici Ante Čačića će ime protivnika u osmini finala saznati kad se završe sve utakmice grupne faze, dok će se Španija u borbi za četvrtfinale boriti sa Italijom.

Povezana vest:  Milošević: Čeka nas jedan od najtežih rivala u našoj ligi

I pored toga što je Hrvatska osigurala prvo mesto i lakšeg protivnika u osmini finala, ali i otvoren put prema polufinalu, Čačić je nakon utakmice ostao smiren.

-Sada smo na lakšem putu, ali to ništa ne znači. Ova pobeda je donela ekipi dodatno samopouzdanje, ali ne smemo da se opustimo i podcenimo idućeg suparnika – rekao je on.

Hrvatska u ovom trenutku još ne zna protiv koga će igrati, biće to trećeplasirana ekipa iz grupa B, E i F, a taj duel je na rasporedu 25. juna u Lensu.

Povezana vest:  Bez Srba među kandidatima za UEFA tim godine

-Nisam još razmišljao o mogućim protivniku, ali to nije niti važno… Ako budemo igrali kao do sada – kazao je Čačić.

Čačić je u susretu protiv „furije“ napravio pet izmena u odnosu na prethodne utakmice.

-Verovao sam da i sa pet novih igrača možemo ravnopravno da igramo protiv Španije. Želeli smo da udjemo u osminu finala sa što više raspoloženih igrača. Bili smo svoji, agresivni i hrabri. Igrali smo na gol više – kazao je Čačić i poručio da je igrače nosila podrška koju su poslednjih dana dobijali.

Povezana vest:  Valensija pobedila Granadu u finišu meča

-Hrvatska reprezentacija je domovina. Momci su pokazali kako se sa ponosom nosi dres i kako se brane hrvatske boje… Uprkos silnim podmetanjima i stvarima koje nemaju veze sa sportom – rekao je selektor Hrvatske.

Čačić je naveo da se nada da će Luka Modrić i Mario Mandžukić biti spremni za osminu finala.

-Verujem da će biti spremni. Ne radi se o nikakvim rupturama, imaju edem i siguran sam da će se oporaviti na vreme – rekao je Čačić.