pim verbeek_australijaSP JUŽNA AFRIKA

 

Australijanci demantuju svađe i sukobe u timu

 

Predsednik Fudbalskog saveza Australije Ben Bakli i reprezentativac Hari Kjuel demantovali su danas da su se igrači međusobno posvađali zbog loše igre i ubedljivog poraza od Nemačke u prvom kolu D grupe Svetskog prvenstva.

-To su gluposti. Naši igrači su vrhunski profesionalci i potpuno su koncentrisani na sledeću utakmicu. Iskreno, takve glasine su odraz nepoštovanja prema reprezentativcima Australije – rekao je Bakli na konferenciji za novinare u Johanesburgu.

Povezana vest:  Rumenige želi da dovede Gecea i Rojsa u Bajern

Kjuel, igrač Galatasaraja i bivši igrač Liverpula, nije igrao u porazu od 4:0 protiv Nemačke, a juče je izjavio da se u potpunosti oporavio od povrede.

-Kažete, postoje spekulacije o nekom sukobu u ekipi. To nije tačno. Svi smo razočarani zbog poraza. Ipak, znamo da primimo udarac i da se okrenemo sledećem kolu – kazao je Kjuel.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati utakmica 16. kola i tabela španske Primere

On je dodao da selektor Pim Verbek nije zaslužio kritike navijača i medija zbog poraza od Nemačke.

-Ružno je to što se dešava. Od početka kvalifikacija za Mundijal trpeli smo kritike. Navijači i mediji trebalo bi da podrže i ekipu i selektora – naveo je Kjuel.

Predsednik FS Australije Bakli takođe je stao u odbranu selektora.

Povezana vest:  Breno ostaje u pritvoru

-Pim je do sada uradio veliki posao za australijski fudbal. Naš savez ima puno poverenje u ekipu i stručni štab – izjavio je Bakli.