Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi rekao je danas da je njegova ekipa pojačala vežbanje izvodjenja penala uoči utakmice sa Islandom, u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Engleska će u ponedeljak od 21 čas u Nici igrati protiv Islanda u osmini finala Evropskog prvenstva. To je prvi put da Engleska igra u nokaut fazi nekog velikog takmičenja od Evropskog prvenstva 2012. godine, kada je u četvrtfinalu izgubila od Italije posle izvodjenja penala, što je bio njihov šesti poraz u sedam utakmica u kojima su izvodjeni penali.

Povezana vest:  Portugalija bez Ronalda protiv Albanije

-Sada kada smo u nokaut fazi vežbaćemo više kao grupa pre nego individualno. Vežbamo kao grupa u slučaju da nam penali budu potrebni. To je napet trenutak. Sećam se poslednjeg Evropskog prvenstva protiv Italije. Ja uvek znam gde ću da šutiram penal, a (golman Italije Djanluidji) Bufon je pokazivao rukom i rekao mi da zna da idem na tu stranu. Bio je u pravu i pitao sam se da li da promenim odluku. Na kraju sam šutnuo u istu stranu, a on se bacio u suprotnu – rekao je Runi, preneli su britanski mediji.

Povezana vest:  Žoze Murinjo: Bitno je ono što se dešava u Japanu, a ne osvajanje Lige šampiona

-Iz ritma može da vas izbaci čak i golman koji vam pokazuje jednu stranu. Ali, morate da verujete u ono što ste trenirali – dodao je fudbaler Mančester junajteda.

Najbolji strelac u istoriji engleske reprezentacije rekao je da tokom treninga kada vežba izvodjenje kornera, svoje golmane obavesti gde će poslati loptu, kako bi sebi otežao posao.

Povezana vest:  EURO 2012, Česi pobedili Grke i iskupili se za startni debakl

-Ako ne može da odbrani, uprkos tome što zna gde će otići lopta, onda ne brinem za moje izvodjenje. To je teže, ali ako ne odrani, dobro je – rekao je Runi.