diego_forlan_urugvajSP JUŽNA AFRIKA

 

Urugvaj slavi Forlana

 

Pogotkom s više od 20 metara, a zatim i sa bele tačke, Diego Forlan je presudio meč 2. kola grupe A između Urugvaja i Južnoafričke Republike.

 

Nije uspeo da utiša vuvuzele, ali je zato zavio u crno zavio reprezentaciju domaćina, čije su šanse za prolaz u sledeću fazu takmičenja sada minimalne.

 

U ne posebno zanimljivoj utakmici nije bilo izrazitih šansi, ali je jednu polupriliku iskoristio Forlan, te šutirao s distance prema golu protivnika.

Povezana vest:  Platini predložio da se 40 ekipa takmiči na SP

 

Lopta je „zakačila“ jednog od igrača JAR-a, što je doprinelo tome da dobije na brzini i od stative uđe u gol. Bilo je to u 24. minutu. Forlan se do kraja uspeo još jednom upisati u listu strelce i tako je postao prvi igrač s dva postignuta gola na ovom Mundijalu, čime je istakao kandidaturu za najboljeg strelca svetske smotre fudbala.

Povezana vest:  PRIPREME PARTIZANA U ANTALIJI, Partizan odigrao 1:1 sa Torontom

 

Prethodno je golman Kune, u 75. minutu, u šesnaestercu sružio Suareza i zaradio direktan crveni karton. Nakon što je Forlan pogodio s bele tačke u 80. minutu, rezervni golman Josephs nije imao šansu da odbrani udarac, reprezentativci JAR-a nisu više imali nikakvu nadu u povoljan rezultat iz ovog meča.

 

Konačan rezultat, Urugvaj – Južnoafrička Republika 3:0, postavio je u 95. minutu fudbaler Porta, Alvaro Pereira, kome je to bio tek drugi pogodak u reprezentativnom dresu.

Povezana vest:  Zvezda i OFK igraju beogradski derbi, Vojvodina u Čačku


 

Domaćinu prvenstva preostao je u grupi još susret sa selekcijom Francuske. JAR je na otvarajućoj utakmici Prvenstva remizirao s Meksikom (1-1), te posle ovog poraza imaju tek nadu, odnosno teoretsku šansu da mogu da prođu u sledeći krug takmičenja.  .

 

U drugoj utakmici 1. kola grupe A Francuska je odigrala bez golova sa Urugvajem, koji je nakon ove pobede izbio na čelo tabele sa četiri boda.