maradona_poljubacMaradona napao Pelea i Platinija

 

Selektor reprezentacije Argentine Dijego Maradona napao je danas legendu svetskog fudbala Pelea i predsednika Evropske fudbalske unije Mišela Platinija zbog toga što su kritikovali njegov rad.

-Peleu bi bilo najpametnije da se vrati u muzej – rekao je Maradona, komentarišući kritike koje je slavni brazilski fudbaler izneo na njegov selektorski rad.

-Svi znamo koliko su Francuzi prepotentni, a Platini kao pravi Francuz misli da sve zna – bio je komentar Maradone na izjavu predsednika UEFA da je on bio neuporedivo bolji igrač, nego trener.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Jagodina protutnjala kroz Suboticu, odlični Užičani

-Oni mogu da govore šta hoće, ali ja znam da sam u stanju da mojim fudbalerima prenesem ono što sam naučio dok sam igrao. Želim da osvojim titulu i za to imam savršeno oružje – Mesija koga podržava fenomenalan tim – rekao je Maradona.

U drugoj utakmici na Svetkom kupu Argentina sutra igra protiv Južne Koreje, koja prema rečima Maradone ima jednu veliku manu.

Povezana vest:  Klop: Moguće je da je Mane završio sezonu

-Koreja ima izvanredan kolektivni blok, brze fudbalere i snažnu volju, ali nema Mesija. Naravno da ih poštujemo, ali na teren izlazimo da ih pobedimo. Uostalom, Argentinci ne bi ni znali da igraju na remi – kaže Maradona.

Proslavljeni fudbaler uveren je da sudija neće dopustiti da fudbaleri Južne Koreje brojnim taktičkim prekršajima nad Mesijem pokušaju da „ubiju“ igru njegovog tima.

Povezana vest:  Javor i Sloboda ispali iz Super lige, Rad u baražu

-Da li će neko i u kojoj meri praviti taktičke faulove zavisi samo od sudije i njegove procene kada treba da pokazuje žute ili crvene kartone. U svakom slučaju, mi ćemo mirno igrati našu igru, a sudija neka radi svoj posao – rekao je Maradona.