Fudbalska reprezentacija Poljske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Sent Etjenu posle penala eliminisala Švajcarsku.

Nakon 90. minuta rezultat je bio 1:1. Poljska je vodila od 39. minuta pogotkom Jakuba Blaščikovskog, a u 82. je izjednačio Džerdan Šaćiri. U produžecima nije bilo golova, a u penal seriji bilo je 5:4.

Protivnik Poljskoj biće pobednik duela između Portugala i Hrvatske, koji će se igrati večeras od 21.00 u Lensu.

Povezana vest:  Pobede Hamburgera i Štutgarta

Poljska je počela agresivno i u prvom minutu imala veliku priliku. Odbrana Švajcarske napravila je niz grešaka, a lopta je posle duela Roberta Levandovskog i golmana Jana Zomera došla do Arkadijuša Milika, koji je sa 20 metara promašio prazan gol.

Ipak, Poljska je povela posle kontranapada u 39. minutu. Golman Lukaš Fabijanski je rukom poslao loptu do Kamila Grosickog, koji je prošao nekoliko igrača i dodao do Blaščikovskog, koji je bio sam na desnoj stativi i lako savladao Zomera.

Povezana vest:  Nemci poslednji put na SP savladani 1962. u Čileu

Švajcarska je imala inicijativu nakon toga, pogodila je stativu, a u 82. minutu je izjednačila, kada je Šaćiri „makazicama“ sa 17 metara savladao raspoloženog Lukasa Fabijanskog, koji je više puta spasio svoj tim.

Prilike da pobedi Švajcarska je imala i u produžecima, ali ih nije realizovala, pre svih preko rezerviste Erena Derdijoka. Poljska se uglavnom branila.

Povezana vest:  Đoković danas od 14 sati protiv Dimitrova

Poljska je bila bolja u penal seriji, u kojoj je njenih svih pet izvođača bilo uspešno.

Za Poljsku su u penal seriji golove dali Robert Levandovski, Arkadijuš Milik, Kamil Glik, Jakub Blaščikovski i Gžegož Krihovjak, dok su za Švajcarsku pogađali Stefan Lihtštajner, Šaćiri, Fabijan Šer i Rikardo Rodriges.

Jedini penal promašio je Granit Džaka.