Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Lilu bez problema sa 3:0 pobedila Slovačku.

Strelci su bili Žerom Boateng u osmom, Mario Gomes u 42. i Julijan Draksler u 63. minutu.

Nemačka će u narednoj rundi igrati protiv pobednika duela između Italije i Španije, koji će se igrati sutra od 18.00 u Sen Deniju.

Povezana vest:  Roj Hodžson: Imam podršku novih vlasnika

Nemačka je u prvom poluvremenu stekla željenu prednost, iako je mogla i ubedljivije da vodi, pošto Mesut Ozil nije iskoristio penal.

Prednost ekipi selektora Joahima Leva doneo je Boateng već u osmom minutu, kada je odlično šutirao iz prve sa 20 metara nakon izbačene lopte posle kornera.

Ozilu je šest minuta kasnije golman Slovačke Matuš Kozačik odbranio penal, koji je napravio kapiten Martin Škrtel, pošto je sa leđa povukao Gomesa, koji je bio u skoku.

Povezana vest:  San: Gvardiola se dogovorio sa Mančester Sitijem

Ipak, Nemačka je do poluvremena postigla drugi gol. Gomes je pogodio sa tri metra, a posle odlične akcije po levoj strani i prodora i asistencije Julijana Drakslera.

Slovačka je imala svoje šanse, raspoložen je bio Manuel Nojer, a Nemačka nije imala većih problema u drugom poluvremenu, u kom je povećala prednost.

Treći gol postigao je Draksler, kada je volej udarcem posle dodavanja Matsa Humelsa glavom savladao Kozačika.

Povezana vest:  Ognjenović saopštio spisak za EP u Hrvatskoj