Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Sen Deniju pobedila dvostrukog uzastopnog šampiona Španiju sa 1:0.

Gol za Italiju postigao je Djordjo Kjelini u 33. minutu meča. „Azuri“ su bili mnogo bolji u prvom poluvremenu, dok je Španija u drugom imala sjajne prilike, ali su oba golmana sprečila da meč bude mnogo efikasniji. Italija će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Nemačke.

Povezana vest:  Milojević: Konačno smo dočekali proleće, ostaje samo da damo sve od sebe

„Azuri“ su kontrolisali meč od početka, a prvu priliku imali su kada je Pele u osmom minutu glavom šutirao sa oko 10 metara, ali je David de Hea pokazao u kakvoj je formi i odbranio je udarac. Italija je dominaciju krunisala u 33. minutu. Eder je izveo slobodan udarac, De Hea je odbio loptu, a Kjelini je naleteo na odbitak i smestio loptu u mrežu.

Povezana vest:  Zvezda ne želi da daje procente od prodaje svojih igrača

Golman Španije ponovo je spasao svoj tim i u 45. minutu, kada je Emanuele Djakerini u kontranapadu sjajno šutirao, ali je De Hea sjajno odbranio i izbacio loptu u korner.

Španija je prvu veliku priliku imala u 50. minutu, kada je Alvaro Morata glavom šutirao posle centaršuta, ali je Djanluidji Bufon sjajno odbranio njegov udarac. Samo pet minuta kasnije Eder je izbio sam pred De Heu, koji mu je odbranio udarac.

Povezana vest:  Matijašević: Svi da podržimo Orlove u meču koji čekamo godinama

Španija je tada preuzela inicijativu i počela je da redja Šanse: Aric Aduris je šutirao tik pored gola, a Bufon je branio fantastične šanse Andresa Inijeste i Djerada Pikea.

Golman Italije je u 90. minutu pobraio ovacije svojom odbranom šuta Pikea. Već u sledećem napadu, Pele je iz kontranapada volejom, svojim drugim na šampionatu, postigao gol i stavio tačku na meč.