javier_aguirre_selektor_meksikaSP JUŽNA AFRIKA

Selektor Meksika: Još uvek nismo ništa napravili!

 

Velika sreća, ali i oprez, vladali su u redovima meksičke reprezentacije nakon pobede od 2-0 protiv Francuske u 2. kolu grupe A na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Meksiko je sada sa četiri boda na čelu grupe, zajedno sa Urugvajem protiv kojeg igra u poslednjem kolu, 22. juna u Rustenburgu. Remi u toj utakmici obe bi reprezentacije odveo u drugi krug, ali u taboru srednjeameričke reprezentacije ne razmišljaju na taj način.

Povezana vest:  Tadić zapažen u pobedi Sautemptona nad Bornmautom

-Još uvek nismo napravili ništa, matematički još nismo osigurali prolaz – upozorio je selektor Havier Aguire, a potom se osvrnuo na pobedu protiv trikolora.

-Pokazali smo svoje pravo lice, kompletnu igru i sjajan stav. Napravili smo veliki napredak u odnosu na prvu utakmicu u grupi, zatvorili smo Francuzima prostor, igrali smo opreznije, inteligentnije. Bili smo skoncentrisani svih 90 minuta i mogu reći da je ovo jedna od najboljih utakmica ove reprezentacije.

Povezana vest:  Kapelo pozvao trojicu mladih igrača Mančester junajteda

Osećaji ponosa i opreza mešali su se i kod strelca vodećeg pogotka, novog napadača Mančester Junajteda Haviera Hernandeza (22).

-Srećan sam zbog pobede znatno više nego zbog svoga gola i titule igrača utakmice. Želeli smo svojoj zemlji doneti sreću i to nam je uspelo. Ali ovo je tek prvi korak, još je dug put pred nama – rekao je popularni Ćićarito koji je pogodio osmi put u 14. nastupu za reprezentaciju.

Povezana vest:  Malezani: Igrači moraju da se prilagode mom stilu rada