Alex_FergusonFergusonu nije žao odlaska Teveza

 

Argentinac Karlos Tevez ove sezone igra u sjajnoj formi u Mančester Sitiju, koji će u subotu ugostiti gradskog rivala Mančester Junajted, u kojem je Tevez igrao u protekle dve sezone.

Tevez je ove sezone postigao 22 gola za Siti, a u ovoj kalendarskoj godini je sa 13 golova najbolji strelac u Premijerligi. Niko drugi nije toliko postigao golova u 2010. godini.

Povezana vest:  Leonardo dovodi Kaku u Pari Sen Žermen

Menadžer Mančester Junajteda ser Alek Ferguson tvrdi da mu nije žao što njegov klub prošle sezone nije potpisao ugovor sa 26-godišnjim argentinskim reprezentativcem.

-Odlazak Teveza sa Old Traforda kod mene nije ostavo nikakav gorak ukus i ne žalim zbog njega. Neki igrači sa vremena na vreme odlaze iz kluba i menjaju sredinu, a mi nastavljamo dalje svojim putem posle toga. Ne mogu osporiti da je Karlos ove sezone u dobroj golgeterskoj formi. Imao je i kod nas dobru prvu sezonu, moram priznati, ali u drugoj nije tako puno igrao – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  Basta napustio reprezentaciju zbog povrede

Junajted je uoči subotnjeg gradskog derbija na drugom mestu sa 73 boda a “Crveni đavoli” imaju četiri boda manje od vodeće ekipe Čelzija. Bilo koji rezultat osim pobede udaljio bi Mančester od obrane titule prvaka, koja je i ovako teško ostvariva misija.

Siti je na četvrtom mestu sa 62 boda, jednim više od Totenhama, pa je i za Mančester Siti ova utakmica vrlo važna, jer, podsećanja radi, četvrto mesto vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Preokret Šalkea u Majncu