Lars Lagerbek_selektor_nigerijaSP JUŽNA AFRIKA

Lars Lagerback: Možda sam predugo u ovom poslu!

 

Švedski stručnjak Lars Lagerbak, selektor reprezentacije Nigerije, označio je isključenje svog 24-godišnjeg Monaca Sanija Kaite u 33. minuti kao ključni razlog poraza Orlova od Grčke sa 2:1 u 2. kolu B grupe Svetskog prvenstva.

Bio je to drugi poraz Nigerije a na startu ih je savladala Argentina sa 1:0.

Dvoboj protiv Grčke Lagerbakova ekipa bolje je počela, i povela je u 16. minuti golom Uhea. Grci su preokret kreirali sa igračem više. Izjednačio je Salpingidis u 44. minuti, a pobednički gol za Grčku postigao je Torosidis u 71. minuti.

Povezana vest:  FIFA još razmišlja o dodatnim sudijama za Mundijal

-Teško je prihvatiti ovakav poraz. Ne znam, možda sam predugo u ovom poslu – započeo je svoje izlaganje 61-godišnji Lagerbak.

-Vrlo sam razočaran činjenicom da nam je zabranjena i nedostupna komunikacija sa sudijama. Čak i nakon utakmice! Nisu nam dopustili da upitamo sudiju zbog čega je, zapravo, isključio Kaitu. Bio je to ključni trenutak utakmice. Ja sam ponosan na ekipu kako je odigrala sa igračem manje.

Švedski trener je naznačio da će se njegova selekcija i dalje boriti za osminu finala, koja im još uvek nije nedostižna, ako se poklope rezultati u 3. kolu. Nigerija bi, u svakom slučaju, morala pobediti Južnu Koreju, a Grčka da izgubi od Argentine.

Povezana vest:  Tores: Možemo srećni da idemo na odmor

-Dokle god postoji šansa, do zadnje minute, mi ćemo se maksimalno boriti. Grcima čestitam na pobedi. Oni su zabili dva, a mi samo jedan pogodak.

Na kraju se osvrnuo i na Jabulani, službenu loptu Mundijala.

-Lopta se kreće čudno, neobično. Ali svi igraju sa istom loptom – zaključio je Lagerbak.

Možda ga je na komentirisanje lopte nagnala činjenica da je u drugom pogotku Grčke kumovala greška nigerijskog golmana Vinsenta Enjeame. Udarac Tziolisa izvan 16 – erca nije uspeo da uhvati u naručje odbivši ga ravno ispred sebe na nogu natrčalom Torosidisu za konačnih 2-1.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U ANTALIJI, Balebekijan oduševljen Zvezdom

Brojčanu inferiornost na terenu u većem delu utakmice naveo je kao osnovni uzrok poraza i kapiten Nigerije Josef Jobo.

-Isključenje Kaite je bio vrlo nesretan trenutak za nas. Opet, i kod 1:1 nismo gubili veru u sebe, čak smo imali šanse za vođstvo 2-1 – prisetio se Jobo.