Fudbalski klub Barselona pružio je danas podršku svom igraču Lionelu Mesiju, koji je dobio zatvorski kaznu od 21 meseca zbog utaje poreza.

Španski sud danas je saopštio da su Mesi i njegov otac Horhe krivi po tri tačke za utaju poreza, zbog čega su dobili zatvorske kazne od po 21 meseca. Prema španskom zakonu kazna manja od dve godine se može služiti kao uslovna, pa Mesi i njegov otac neće otići u zatvor.

Povezana vest:  Smenjen glavni preduzimač izgradnje stadiona u Ljvovu

-Fudbalski klub Barselona pruža punu podrku Lionelu Mesiju i njegovom ocu, u vezi sa kaznom za utaju poreza koju je odredio sud u Barseloni. Klub, u saglasnosti sa državnim tužilaštvom, smatra da fudbaler, koji je ispravio svoju poziciju u poreskoj upravi, ni na koji način nije krivično odgovoran u vezi sa činjenicama vezanim za ovaj slučaj – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Jagodina šokirala Zvezdu na Marakani

Barselona će ostati na raspolaganju Leu Mesiju i njegovoj porodici i podržaće ga u bilo kakvoj akciji koju će eventualno preduzeti da odbrani poštenje i pravne interese, dodaje se u saopštenju. Petostruki najbolji svetski fudbaler ; je sa Barselonom osvojio četiri titule u Ligi šampiona i tri svetska klupska prvenstva. Osvojio je i osam šampionskih titula, odigrao je ukupno 531 utakmicu i postigao 453 gola.

Povezana vest:  Selektor Švedske stao u odbranu Ibrahimovića

On je vodeći strelac argentinske reprezentacije sa 55 golova u 113 utakmica. Izgubio je četiri finala sa reprezentacijom, a posle nedavnog poraza od Čilea u finalu Kupa Amerike, kada je promašio penal, povukao se iz državnog tima.