Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je danas da Bastijan Švajnštajger neće igrati u polufinalu Evropskog prenstva protiv Francuske ako ne bude potpuno spreman.

Švajnštajger je tokom četvrtfinalne utakmice Evropskog prvenstva u Francuskoj, protiv Italije u prošlu subotu dobio udarac u koleno, sa kojim je u dva navrata prošle sezone imao problema. Švajnštajger je danas trenirao sa ekipom, ali je njegov nastup u duelu protiv domaćina turnira neizvestan.

Povezana vest:  EL KLASIKO 2012, Barseloni pripao prvi "El klasiko" sezone

-Sigurno je da neću ubaciti u tim igrača koji nije 100 odsto spreman – rekao je Lev.

U ekipi aktuelnog svetskog prvaka zbog povreda neće biti Marija Gomesa i Samija Kedire, a zbog suspenzije Matsa Humelsa.

Uprkos problemima sa povredama, napadač Tomas Miler rekao je da njegova ekipa nema čega da se plaši u duelu protiv Francuske.

Povezana vest:  Libija možda ostaje bez organizacije prvenstva za mlade

-U našem timu nema mesta za strah. Naravno da Francuska nije srećno došla do polufinala, već zato što je kvalitetna. Poštujemo ih, ali ja sam uvek optimista da ćemo naći rešenja, čak i kada imamo problema sa povredama igrača. Mislim da nikada nismo bili ovako dobro pokriveni igračima na svim pozicijama – rekao je Miler.

Povezana vest:  Mirković: Dobro ću razmisliti šta ću dalje

Nemačka pokušava da osvoji svoju četvrtu titulu evropskog prvaka, prvu od 1996. godine. Nemačka će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv domaćina turnira Francuske, u četvrtak od 21 čas u Marseju.

U prvom polufinalu večeras od 21 čas u Lionu igraju Vels i Portugal.