Selektor reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je danas da je uveren da će njegovi fudbaleri u finalu Evropskog prvenstva protiv Francuske ispisati nove stranice istorije.

-Ovo je prvo finale između Portugala i Francuske i ja sam uveren da će Portugal sutra sutra ući u istoriju. Želim da Francuzi nastave s pričom da je Portugal pobedio, iako to nije zaslužio, a mi da odšetamo s trofejom u rukama. Moja ekipa je od početka puna samopouzdanja – rekao je Santoš.

Povezana vest:  Žreb parova polufinala Kupa Srbije 14. decembra

Portugal je u polufinalu Evropskog prvenstva pobedio Vels s 2:0, a Francuska je istim rezultatom pobedila Nemačku, pa ih sutra u Sen Deniju očekuje finalni meč.

-Francuska je pokazala kvalitet protiv Nemačke. Oni pošutuju svakog rivala, ali su svakog pobedili u svom stilu. Ne mislim da će imati isti plan igre sutra protiv nas. Mislim da će biti agresivni i da će pokušati da nas dovedu pod pritisak – rekao je on.

Povezana vest:  KUP KRALJA, Kamačo šokirao navijače na Nou Kampu

Santoš je potom nahvalio svoj tim i dodao da njegovi fudbalri moraju da pronađu strategiju kako sutra da pobede.

-Moja ekipa je mešavina mladosti i iskustva. Naša mladost će nam dati nepoštovanje i to kada pomešamo s iskustvom koje imamo i koje je naviknuto na pobede bi trebalo da donese rezultat. Mislim da imamo sve što nam je potrebno da nastavimo ono što radimo – rekao je Santoš.

Povezana vest:  Birmingem ne otkupljuje Benitesa

Finale Evropskog prvenstva između Portugala i Francuske igraće se sutra od 21.00 u Sen Deniju.