Košarkaška reprezentacija Srbije na impresivan način se plasirala na Olimpijske igre, pošto je večeras u Beogradu, u finalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira ubedljivo pobedila Portoriko sa 108:77 (37:11, 23:16, 22:29, 26:21).

Portoriko je prvi poveo trojkom, ali je Srbija posle toga napravila seriju od 24:0, stekla ubedljivu prednost i nije je ispuštala do kraja meča.

Ovo će reprezentaciji biti prve igre od 2004. godine, i prve pod imenom Srbija.

Ceo pobednički tim večeras je igrao odlično i poletno, a najefikasniji su bili Bogdan Bogdanović sa 26 poena i osam skokova, i Nikola Jokić sa 23 poena, osam skokova i šest asistencija.

Povezana vest:  Zvezda posle produžetka pobedila Megu

Portoriko je predvodio Džej Džej Barea sa 22 poena.

Anhel Vasalo je postigao trojku za vođstvo Portorika 3:0 posle 17 sekundi igre, a onda je počela „rapsodija“ Srbije. Stefan Birčević je odgovorio trojkom, a onda su se ređali poeni Nikole Kalinića, Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića i ostalih, tako da je domaći tim posle serije 24:0 poveo 24:3.

Taj nalet prekinuo je na trenutak Riki Sančes Rosa košem, ali je Srbija nastavila da „rešeta“ i već u prvih 10 minuta je došla do velikih 30 poena prednosti, 37:7.

Povezana vest:  Dušan Domović Bulut: Za Srbiju dajemo i 300 posto!

Domaći tim je posle prvih 15 minuta igre imao čak 20 asistencija i jako dobar šut iz igre.

Srbija je na poluvremenu vodila 60:27, a meč je praktično rešen već posle 10 minuta, pošto je domaći tim igrao koncentrisano i nije se opuštao, niti dozvolio rivalu ni malo nade.

Portoriko je u prvom meču ovih ekipa na kvalifikacionom turniru završio serijom 14:0 i smanjio prednost Srbije na samo šest poena na kraju. „Orlovi“ to danas nisu dozvolili i sačuvali 30 poena prednosti, koliko je otprilike bilo tokom celog meča.

Povezana vest:  Zvezda lako protiv Olimpije za prekid loše serije

Nešto više od 17.000 ljudi u Areni dočekalo je kraj meča na nogama, uz pesmu „Marš na Drinu“, a reprezentacija je posle zvuka poslednje sirene pozdravljena ovacijama i gromoglasnim aplauzima.

Konačan raspored i plasman na Olimpijskim igrama u Riju biće poznat naknadno.