nba novi logo

NBA VESTI
San Antonio na korak do titule

U nastavku finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros kao gost savladao Majami sa 107:86 (26:17, 29:19, 26:21, 26:29) i poveo sa 3:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Košarkašima San Antoniju sada nedostaje još samo jedna pobeda da bi stigli do šampionskog prstena, a najveće zasluge za novi trijumf u Majamiju pripadaju Kavaju Leonardu koji je, kao i u prethodnom meču, apsolutno zaslužio epitet najkorisnijeg aktera susreta (MVP).
Sa 20 poena Leonard je bio najefikasnji u svom timu, sa 14 uhvaćenih lopti najbolji skakač meča, a sjajno izdanje kompletirao je sa tri „rampe“, tri ukradene lopte i tri asistencije.
Pored Leonarda noć između petka i subote u Majamiju obeležio je i krilni centar San Antonija Tim Dankan. Najpre je postao igrač sa najviše minuta u istoriji NBA plej ofa, prestigavši Karima Abdula Džabara, a potom i igrač sa najviše dvocifrenih učinaka u dve kategorije, takođe u utakmicama plej ofa.
Sa 11 koševa i deset skokova Dankan je stigao do 158. „dabl-dabla“ čime je nadmašio dosadašnjeg rekordera Medžika Džonsona koji je u plej of mečevima 157. puta ostvario dvocifren učinak u dve kategorije.
Uz Leonarda i Dankana zapažene role u pobedničkom timu imali su Toni Parker sa 19 i Peti Mils sa 14 poena.
Na suprotnoj strani Lebron Džejms je bio potpuno usamljen. Uz 28 koševa imao je i osam skokova. Podbacili su Kris Boš i Dvejn Vejd, koji su zajedno ubacili 22 poena, i uhvatili sedam lopti. Boš 12 koševa i pet skokova, Vejd 10 poena i dve uhvaćene lopte. Vejd je, pritom, iz igre pogodio tek tri puta iz 13 pokušaja.
Naredna utakmica igraće se u noći između nedelje i ponedeljka u San Antoniju.

Povezana vest:  Ubedljiva pobeda Srbije u Švajcarskoj