nba_novi_logo

Barkli uspešniji od O“Nila

 

Umesto tradicionalne utakmice debitanata protiv igrača koji provode drugu godinu najjačoj kosarkškoj ligi sveta (NBA), Ol star vikend u Orlandu počeo je susretom u kojem su najbolje igrače prve i druge godine birali Šekil O“Nil i Čarls Barkli, a rezultat je na kraju glasio 146:133 za Barklijev tim.

Zvezda večeri bio je igrač „Čakovog tima“ Karjl Irving. Devetnaestogodišnji bek Klivlenda fantastičnu partiju krunisao je sa 34 koša i devet asistencija, pri čemu je „trojke“ šutirao bezgrešno – osam od osam!

Povezana vest:  Košarkašice Srbije pobedile Češku u prijateljskom meču

Uz Irvinga zapaženu rolu u „Čakovom timu“ imali su još Pol Džorž sa 23 poena i Damarkus Kuzins, koji je uz 18 koševa imao i 11 skokova.

Najbolji pojedinac „Šakovog tima“ bio je centar Detroita Greg Monro sa 19 poena i deset uhvaćenih lopti. Tristan Tompson bio je efikasniji od njega za jedan koš (20), a veoma dobru partiju pružio je i jedini Evropljanin na ovom meču, Španac Riki Rubio koji je utakmicu završio sa 12 poena i sedam asistencija.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Pobeda Mege, poraz Radničkog

Ol star vikend nastavlja se u noći između subote i nedelje takmičenjima u „zakucavanju“, šutiranju „trojki“ i košarkaškim veštinama, a završava u noći između nedelje i ponedeljka tradicionalnim odmeravanjem snaga najboljih igrača Istočne i Zapadne konferencije.