Tim menadžer fudbalske reprezentacije Nemačke Oliver Birhof rekao je danas da njegov prijatelj i selektor SAD Jirgen Klinsman pregovora sa Fudbalskim savezom Engleske o preuzimanju te selekcije.

Engleska je u potrazi za novim selektorom nakon što je Roj Hodžson podneo ostavku posle eliminacije od Islanda u osmini finala Evropskog prvenstva.

Nekadašnji selektor Nemačke, koji je na klupi SAD od 2011. godine, odmah je počeo da se pominje kao jedan od glavnih kandidata, uz Arsena Vengera i Sema Alardajsa. Birhof je rekao da veruje da bi Klinsman bio pravi izbor za Englesku.

Povezana vest:  Rekordna poseta u drugoj, trećoj i četvrtoj ligi

-Kada smo razočarali na Evropskom prvenstvu 2000. godine, mnogo smo uložili u infrastrukturu i edukaciju mladih igrača i trenera, pa sad imamo dosta talentovanih igrača… Možda je naša prednost to što dobri igrači odlaze u Englesku i druge zemlje, pa klubovi moraju da dovode druge – rekao je Birhof.

-Ali, od dolaska Klinsmana koji je, mislim, u pregovorima sa Engleskom, dobili smo u nacionalnom timu određenu dozu ponosa, atmosfere i organizacije – dodao je Birhof.

Povezana vest:  Di Mateo: Potreban nam je savršen dan da pobedimo Real

On je naveo da nije uvek bilo lako raditi sa Klinsmanom, jer, kako je rekao, on stalno želi da menja stvari.

-Ali, on donosi motivaciju, ima hrabrost da donese teške odluke. To možda treba Engleskoj – rekao je Birhof.